Zuidelijk Noorwegen per trein
Geniet van een veelzijdig 9-daagse kleinschalige groepsreis naar Noorwegen.
Een reis met onvergetelijke treinreizen en fjordcruises.

Intro

Geniet van een veelzijdige 9-daagse kleinschalige groepsreis per trein. Onze Nederlandse tourleader zorgt ervoor dat het u tijdens de reis aan niets ontbreekt. Samen bezoekt u bezienswaardige steden, verbonden door beroemde spoortrajecten en maakt u schitterende fjordcruises. U zult versteld staan van de schoonheid van Zuidelijk Noorwegen.

Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Oslo. Vervolgens reist u verder per trein over de beroemde Bergen-spoorlijn naar Myrdal. De Bergen-spoorlijn (Bergensbanen) wordt door kenners beschreven als één van de hoogst gelegen spoorlijnen van Europa. U doorkruist een wild en onherbergzaam gebied. In Myrdal wordt overgestapt op een andere bijzondere spoorlijn, de Flåmsbanen. Dit traject loopt dwars door de natuur en wordt gezien als één van de steilste spoorlijnen van Europa. De eindbestemming is Flåm, pittoresk gelegen aan de Aurlandsfjord. U vervolgt uw reis met een schitterende cruise over de Aurlands- en Naeroyfjord (UNESCO Werelderfgoed). Vanuit Gudvangen reist u per bus en trein naar het kleurrijke Bergen. De ferry neemt u via een mooie zeeroute mee naar Stavanger. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten. De gezellige stad Stavanger ligt aan de Lysefjord. Natuurlijk staat ook hier een Lysefjord cruise op het programma. Uw reis eindigt uiteindelijk weer in Oslo.

Flamsbana

Flamsbana, één van de steilste spoorlijnen van Europa

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1: Aankomst Oslo
Ontmoeting met uw tourleader op de luchthaven en vervolgens vliegt u met KLM vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Oslo. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Onze tourleader adviseert u graag over de verschillende bezienswaardigheden.
Deze vriendelijke stad biedt een breed scala aan activiteiten – zowel voor zonnige als regenachtige dagen. Een wandeling langs de beroemde Karl Johans Gate en door het schitterende Vigeland Park wordt aanbevolen. Ook een bezoek aan het moderne operagebouw mag niet ontbreken. Houdt u van musea? Bezoek dan het museumeiland Bygdøya. Hier vindt u beroemde musea als het Munch-, Viking- en Kontikimuseum. U verblijft 2 nachten in het 4* Clarion hotel the Hub, gelegen op 100 meter van het station van Oslo. ’s Avonds wordt er een diner geserveerd in het hotel.
verzorging: diner


Excursies


Accommodatie

U logeert in de volgende hotels:


Reisdata

Reisperiodes:
van 29 juni tot en met 7 juli 2023 VOLGEBOEKT
van 4 tot en met 12 augustus 2023 VOLGEBOEKT

Helaas zij beide data van deze prachtige reis volgeboekt. Ook in 2024 komt deze reis weer op ons programma. Vul het contactformulier in, en dan geven wij u een seintje zodra de nieuwe vertrekdatum van deze reis online staat.

Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Reissom vertrekdatum 29 juni: €3.598 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer: €798 per persoon

Reissom vertrekdatum 4 augustus: €3.698 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer: €798 per persoon

Het minimum aantal deelnemers is 15 personen.
Het maximaal aantal deelnemers is 25 personen.


Foto's en video


Praktische informatie

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).
Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u volledig gevaccineerd te zijn.


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.