Veelgestelde vragen
Staat uw vraag hier niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Is metplusopreis een reisbureau of reisorganisatie?
metplusopreis is geen reisbureau of reisorganisatie. Voor al onze reizen geldt dat wij samenwerken met gerenommeerde reisorganisaties. Wij fungeren als tussenpersoon tussen u en de reisorganisatie. Wij kopen reizen bij hen in en faciliteren uw reis. U betaalt uw reis ook aan de reisorganisatie. metplusopreis is wel uw contactpersoon. Bij elke reis staat in het intro vermeld met welke reisorganisatie wij deze reis aanbieden.
Op de pagina “Onze partners” kunt u zien bij welke branchevereniging de reisorganisaties zijn aangesloten.

Is metplusopreis aangesloten bij SGR, ANVR en/of Stichting Calamiteitenfonds?
metplusopreis is geen reisorganisatie. Al onze reizen en cruises organiseren wij daarom in samenwerking met een gerenommeerde reisorganisatie. Bij elke reis staat in het intro vermeld met welke reisorganisatie wij deze reis aanbieden.
Op de pagina “Onze partners” kunt u zien bij welke branchevereniging de reisorganisaties zijn aangesloten.

Hoe boek ik een reis of cruise van metplusopreis?
– Om een cruise te boeken neemt u telefonisch of per mail contact met ons op. Onze site heeft namelijk niet de mogelijkheid u de actuele stand van beschikbare kajuiten te laten zien.
– Een reis kunt u het meest eenvoudig zelf boeken door het in het menu van de betreffende reis op “Reis boeken” te klikken, het formulier in te vullen en op versturen te klikken. U ontvangt       binnen 2 werkdagen een bevestiging van de ontvangst van uw boeking. Wilt u liever telefonisch boeken, neemt u dan gerust contact met ons op.

Ik wil nog niet boeken, kan ik een optie nemen?
U kunt zeker een optie nemen op een reis of cruise. Per reis of cruise is het verschillend hoe lang wij de optie voor u kunnen aanhouden, neem hiervoor contact met ons op.

Ik reis alleen, moet ik dan een toeslag betalen?
Helaas betaalt u als alleengaande doorgaans meer dan wanneer u een kamer of kajuit zou delen. De toeslag is per reis verschillend, soms is dit een percentage, soms een vast bedrag.
Het kan zijn dat u geïnteresseerd bent in één van onze reizen, maar de alleengaandetoeslag te hoog vindt. Wij kunnen u dan in contact brengen met een andere alleengaande en misschien besluit u samen een kamer of kajuit te delen.

Mijn bestemming staat er niet tussen…
Op onze site staat het actuele aanbod aan reizen en cruises. Het aanbod wisselt regelmatig. Staat uw bestemming hier niet tussen? Neemt u dan gerust contact met ons op, wellicht hebben we uw reis voor de toekomst gepland staan.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
De annuleringsvoorwaarden zijn per reis verschillend. Deze voorwaarden kunt u bij de betreffende reis onder het kopje “Prijzen” lezen.