Aida in de Arena van Verona
Beleef drie geliefde opera’s in het wereldberoemde amfitheater met de magnifieke akoestiek

Intro

Wie er ooit is geweest, kan het volmondig beamen: het bijwonen van een opera in de Arena van Verona is een absolute belevenis en een onvergetelijk moment. Het grootste open-air amfitheater werd in de eerste helft van de eerste eeuw n.Chr. gebouwd en was toen het toneel voor gladiatorengevechten. In 2024 kunt u maar liefst drie verschillende opera’s bijwonen. Daarnaast maakt u uitgebreid kennis met de stad Verona en haar historische centrum. Ook maakt u een uitstapje naar Mantua, net als Verona heeft deze staat ook een UNESCO werelderfgoed status verkregen. Hier bezoekt u het hertogelijk paleis, Palazzo Ducale, gebouwd tussen de 14de en 17de eeuw. In de Valpolicella wijnheuvels bezoekt u een wijnproeverij. De reis wordt afgesloten in Bologna, een levendige universiteitsstad vol historie. De heen- en terugreis zijn via de luchthaven van Bologna.

Arena van Verona

Arena van Verona

Geschiedenis van het festival
Het Opera Festival ontstond in 1913 ter ere van de 100ste verjaardag van Verdi. Om de meester te eren, werd zijn Aida in de Arena uitgevoerd. De organisatie alsmede het publiek waren zo onder de indruk van de ongelofelijke akoestiek dat sindsdien het festival jaarlijks plaatsvindt (afgezien van onderbrekingen door de oorlogen). Sinds 2023 wordt opera Aida uitgevoerd met een moderne enscenering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van prachtige lichteffecten en indrukwekkende choreografie op het glazen podium.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Hannick Reizen


Reisprogramma

DAG 1 – Donderdag 20 juni 2024 – Aankomst in karakteristiek Verona
U vliegt samen met uw reisleider rechtstreeks met een KLM vlucht van Amsterdam Schiphol naar Bologna. U wordt op de luchthaven verwelkomd door de chauffeur en per touringcar in een kleine anderhalf uur naar het centrum van Verona gebracht. U verblijft in het prestigieuze Hotel Giberti, wat niet alleen elegant en stijlvol is, maar het heeft ook een gunstige ligging tussen de Romeinse Arena van Verona en het treinstation van de stad. Op 800 meter, ongeveer 10 minuten lopen bevindt zich de Arena van Verona. Als uw muziekuitvoering is afgelopen bent u dus in een mum van tijd weer in uw karakteristieke hotel. Vanavond wordt het welkomstdiner voor u geserveerd in een lokaal restaurant. Het restaurant ligt tegenover de Arena, waardoor u alvast de eerste indrukken op kunt doen van dit imposante bouwwerk.


Excursies

De opera’s:


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 20 tot en met 24 juni 2024
Reisduur: 5 dagen/4 nachten


Prijzen

Reissom: vanaf €2.598 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik €498


Foto's en video


Praktische informatie

Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.
Voor de meest actuele informatie en regels ter plaatse verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.