Wintersprookje Zwitserland
Bewonder tijdens deze busreis de winterse schoonheid van Zwitserland vanuit de legendarische treinen Glacier Express en Bernina Express.

Intro

Met beroemde treinen door de Alpen
Bewonder tijdens deze busreis de winterse schoonheid van Zwitserland vanuit de legendarische treinen Glacier Express en Bernina Express. Op deze speciaal voor u samengestelde reis maakt u bijzondere uitstapjes naar onder meer Chur, Einsiedeln en Luzern.

Glacier Express, een rit met de Glacier Express – ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd – is een unieke ervaring. Het traject vanuit Andermatt gaat via de 2044 meter hoge Oberalppas en de Rijnkloof met zijn bizarre rotsen naar Chur.

Bernina Express, een hoogtepunt is de excursie met de Bernina Express over de metershoog besneeuwde Albulapas; een van de mooiste treinreizen ter wereld. U passeert eeuwenoude landschappen en bezienswaardigheden, en geniet van het prachtige Alpenlandschap.

Ook kunt u tijdens deze reis ervoor kiezen om mee te gaan met de optionele treinexcursie ‘Arosa Bahn’ naar het Kuuroord Arosa. Op het traject van slechts 26 kilometer klimt de trein meer dan 1000 meter omhoog door de wilde Schanfigger-vallei. Geniet van de prachtige omgeving en een typisch Zwitserse maaltijd.

Meer van Poschiavo

Meer van Poschiavo

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.  


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis
Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we naar uw overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Hotel Alemannenhof*** in Schallstadt  (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.
Opstapplaatsen:  Amersfoort station ns en Eindhoven P&R Meerhoven

Dag 2. Schallstadt – treinrit Glacier Express (incl. lunch) – Chur – Klosters
Na het ontbijt rijden we naar Andermatt waar we aan boord gaan van de Glacier Express, “de langzaamste sneltrein ter wereld”. Een winterse treinrit in een panoramawagen van de Glacier Express is een unieke ervaring. Onderweg zult u genieten van de diversiteit van het winterse Zwitserland; van de Oberalppas, waar op 2044 meter de ijskoude witte reuzen u begroeten tot de Rijnklof met zijn bizarre rotsen. Aangekomen in Chur maken we in de middag een stadswandeling door de bezienswaardige handels- en bisschopsstad met zijn romantische middeleeuwse steegjes. Vervolgens rijden we met de bus naar ons hotel in Klosters. Gedurende de treinrit krijgt u een dagschotel geserveerd. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor de volgende optionele excursie:


Accommodatie

4 nachten verblijf in Hotel Silvretta Park **** op basis van HB ( ontbijt, 3-gangen diner)

Het Silvretta Parkhotel ligt in het idyllische dorp Klosters, op 5 minuten lopen van de kabelbaan Gotschna/Parsenn. De gezellige kamers zijn voorzien van wifi en een eigen badkamer met bad en/of douche, de meeste kamers hebben een eigen balkon of terras. Verder heeft het Silvretta Parkhotel een pianobar en een bowlingbaan en beschikt het over een zwembad, fitness- en wellnessfaciliteiten. Tegenover het hotel bevinden zich een ijsbaan, tennisbanen en andere sportfaciliteiten.


Reisdata

Reisperiode: van 10 tot en met 16 maart 2024 volgeboekt
                             van 17 tot en met 23 maart 2024
Reisduur: 7 dagen/6 nachten


Prijzen

Reissom: €1.760  p.p.  o.b.v. een tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer €195

Minimum aantal deelnemers: 20 personen


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.