Wintersprookje Zwitserland
We nemen u graag mee met de legendarische Glacier Express en de beroemde Bernina Express door de besneeuwde Alpen van Zwitserland, het treinland bij uitstek!

Intro

Een comfortabele touringcar brengt u naar Zwitserland. Voor degene die van bergen houden en graag hun winterse schoonheid willen leren kennen is deze reis een ware belevenis.

De rit met de Glacier Express ook wel “De langszaamste sneltrein ter wereld” genoemd is een unieke ervaring. U gaat genieten van de diversiteit van het winterse Zwitserland. Het traject vanuit Andermatt  over de Oberalppas ( 2044 meter) en door  de Rijnkloof met zijn bizarre rotsen naar Chur.

Dat een treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort, bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn door UNESCO is opgenomen op de lijst van werelderfgoederen. Het is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. Het totale traject vergt veel keerlussen, 55 tunnels en 196 bruggen. De trein brengt u van Tiefencastel over de metershoog besneeuwde Albula-pas, via Pontresina naar Poschiavo.

Meer van Poschiavo

Meer van Poschiavo

Een rit met schitterende, indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders” (bergen hoger dan 4.000 meter). We maken op deze speciaal voor metplusopreis samengestelde reis ook bijzondere uitstapjes naar Chur, Einsiedeln en Luzern. Bij deze 7-daagse reis zijn alle excursies inbegrepen en wordt u de hele reis vergezeld door een deskundige Nederlandse reisleiding.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.  


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis
Vanaf de door u gekozen opstapplaats naar uw overnachtingshotel  Hotel Alemannenhof*** in Schallstadt  (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.
Opstapplaatsen:  Amersfoort station ns en Eindhoven P&R Meerhoven

Dag 2. Schallstadt – treinrit Glacier Express (incl. lunch) – Chur – Klosters
Na het ontbijt rijden we naar Andermatt waar we aan boord gaan van de Glacier Express, “de langzaamste sneltrein ter wereld. Een winterse treinrit in een panoramawagen van de Glacier Express is een unieke ervaring. In de ochtend rijdt u met de bus naar Andermatt waar u aan boord gaat. Onderweg zult u genieten van de diversiteit van het winterse Zwitserland; van de Oberalp-pas, waar op 2044 meter de ijskoude witte reuzen u begroeten tot de Rijnklof met zijn bizarre rotsen. Aangekomen in Chur maken we in de middag een stadswandeling door de bezienswaardige handels- en bisschopsstad Chur met zijn romantische middeleeuwse steegjes. Vervolgens rijden we met de bus naar ons hotel in Klosters. Gedurende de treinrit krijgt u een dagschotel geserveerd. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor de volgende optionele excursie:


Accommodatie

4 nachten verblijf in Hotel Silvretta Park **** op basis van HB ( ontbijt, 3-gangen diner)
Het Silvretta Parkhotel ligt in het idyllische dorp Klosters, op 5 minuten lopen van de kabelbaan Gotschna/Parsenn. Het hotel beschikt over een zwembad en fitness- en wellnessfaciliteiten.
Een ijsbaan, tennisbanen en andere sportfaciliteiten bevinden zich tegenover het hotel. Het buitenzwembad van Klosters is in slechts 5 minuten lopen te bereiken. De gezellige kamers zijn voorzien van WiFi en de meeste hebben een eigen balkon of terras. Verder heeft het Silvretta Parkhotel een pianobar en een bowlingbaan.


Reisdata

Reisperiodes:
van 5 tot en met 11 februari 2023 op aanvraag
van 19 tot en met 25 maart 2023 volgeboekt

Reisduur: 7 dagen/6 nachten


Prijzen

Reissom: €1.650  p.p.  o.b.v. een tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer €190

Minimum aantal deelnemers: 20 personen


Foto's en video


Corona

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.