Expeditiecruise naar Spitsbergen
van Vlissingen via Jan Mayen
naar Spitsbergen


vaar mee langs het pakijs bij Spitsbergen op zoek
naar ijsberen, walvissen, walrussen en vogels

Intro

Deze reis aan het begin van het noordelijke seizoen neemt u niet alleen mee naar een stukje Schotland waar nu de zeevogels zoals Jan-van-genten, Alken en Atlantische papegaaiduikers in de grote kolonies op de eieren zitten, maar ook naar het geïsoleerde eiland Jan Mayen met de vulkaan Beerenberg en Nederlandse walvisvaarthistorie. Bij Spitsbergen wordt er circa drie dagen langs de pakijsrand gevaren op zoek naar ijsberen, Zadelrobben, Groenlandse walvissen en walrussen. Gaat u mee op deze avontuurlijke reis?!
De reis in het kort
Deze reis begint in Vlissingen waar u aan boord van het comfortabele expeditiecruiseschip Hondius gaat. Vanhier steekt het schip over naar de stad Aberdeen in Schotland, waar een excursie naar een nabijgelegen vogelklif wordt gemaakt. In de middag als de Engelse passagiers ook aan boord zijn, wordt de reis vervolgd naar Fair Isle. Daarna wordt overgestoken naar Jan Mayen. Onderweg kunnen dolfijnen en allerlei walvissen opduiken bij het schip. Na een dag op het eenzame eiland te hebben doorgebracht, is het tijd om naar het pakijs te gaan dat zich ergens ten (noord)westen van Spitsbergen zal bevinden. Hier zal worden gezocht naar walvissen, ijsberen en walrussen. Op de voorlaatste dag zal er op Spitsbergen nog een landing gemaakt worden in bijv. de prachtige en indrukwekkende Magdalenefjord. De reis eindigt in Longyearbyen op Spitsbergen.
Birding:
Tijdens deze reizen zullen er in het expedtieteam een of meerdere ornithologen meegaan die geïnteresseerden helpen om vliegende, zwemmende en nestelende vogels te determineren. Neem uw verrekijker mee en leer meer over de de vogels van het noorden.
De vaarroute

De vaarroute

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis in expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief alle excursies tijdens de scheepsreis.
 • Keuze opstapplaats Vlissingen of Aberdeen.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 75 / max. 108 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging Schotland, Spitsbergen en/of Noorwegen is mogelijk.
 • Indien gewenst, kunnen benodigde terugvlucht, eventuele extra overnachtingen en verlenging bijgeboekt worden.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Beluga Adventures in samenwerking met Oceanwide Expeditions.


Reisprogramma

Opstappen in Vlissingen of in Aberdeen. Bij deze reis is het mogelijk om in Vlissingen aan boord te gaan of als u voor de scheepsreis in Schotland wilt rondreizen, dan kunt u in Aberdeen aan boord gaan. 

Dag 1 – Vlissingen
In de middag wordt u in de haven van Vlissingen ontvangen om aan boord te gaan van de Hondius. Na het inschepen vertrekt het schip rnaar de Noordzee richting Aberdeen in Schotland.

Dag 2 – Op zee
Een dag op zee betekent veelal buiten aan dek op de uitkijk staan voor dolfijnen. Misschien duikt er zelfs 0een Orka op bij het schip. Als het schip dichterbij de Schotse kust komt, zult u meer en meer zeevogels voorbij zien vliegen op zoek naar voedsel of juist met voedsel onderweg terug naar de kolonie op een van de vele kliffen aan de kust.


Excursies

Tijdens deze reis kunt u deelnemen aan de volgende (optionele) activiteiten: Birding: gratis


Accommodatie

Welkom aan boord van Expeditiecruiseschip Hondius

Expeditieschip Hondius

Expeditieschip Hondius

De reizen die de Hondius maakt, gaan voor een groot deel door onbewoond gebied. Hier zijn dan ook geen steigers of pieren. Om aan land te komen, wordt gebruikgemaakt van rubberboten de zogenaamde zodiacs. De Hondius heeft een laadplatform om van het schip in de zodiacs te komen.
Er kunnen maximaal 170 passagiers aan boord. Voor Antarctica en South Georgia gelden strikte regels voor het maximum aantal passagiers dat tegelijkertijd aan land mag. Door het aanbieden van diverse activiteiten, kunnen alle passagiers tegelijkertijd van boord, waarbij steeds het maximaal toegestane aantal passagiers aan land kan gaan. Zo wordt veelal een zodiaccruise met een landing gecombineerd en kunt u altijd een bepaalde tijd aan land doorbrengen als u dat wilt. De reizen dragen allen een expeditiekarakter. Er wordt gevaren volgens een globaal schema waarbij vaak ijs- en (weers)omstandigheden de uitvoerbaarheid van de programma’s bepaalt. De nadruk ligt op de beleving en de interesse voor de te bezoeken gebieden, met respect voor mens en natuur. Tijdens de deze scheepsreizen zullen lezingen gehouden worden over fauna, flora, geschiedenis, geografie en andere onderwerpen. Aan land zullen ervaren gidsen u steeds naar de mooiste plekjes begeleiden. 

Reisdata

Reisperiode: van 29 mei tot en met 9 juni 2025
Reisduur: 12 dagen/11 nachten


Prijzen

huttypeprijs p.p.cruise only o.b.v. 2 pers. in de hut/op indeling
BP 4-pers. hut€2.910
BP 3-pers. hut€3.460
BP 2-pers. hut€4.060
BW 2-pers. hut €4.360
Deluxe 2-pers. hut€4.660
Superior 2-pers. hut€5.210
Junior Suite€5.960
Grand Suite€6.390

Deze scheepsreis begint in Vlissingen en eindigt op Spitsbergen. Genoemde prijzen zijn exclusief terugvlucht Longyearbyen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging
Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Longyearbyen, evenals eventueel benodigde overnachtingen en gewenste verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Informeer naar de mogelijkheden.


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.