Apulië (Puglia)
Het laatste best bewaarde geheim van Zuid-Italië

Intro

Welkom in het betoverende Apulië, het best bewaarde geheim van Zuid-Italië! Ontdek een regio vol landschappelijke en bouwkundige hoogtepunten die u gegarandeerd zullen betoveren. Ontdek de glooiende heuvels, uitgestrekte olijfgaarden en charmante vissersdorpjes.

Maar dat is nog niet alles! Apulië biedt u meer dan alleen een natuurlijk paradijs. U zult versteld staan van de sierlijke baroksteden, de prachtige Romaanse kathedralen en de karakteristieke ronde huisjes met kegelvormige daken, beter bekend als “trulli”. En wat dacht u van de eeuwenoude grotwoningen, de “Sassi” van Matera? Deze prehistorische wonderen, uitgehouwen in de rotsen, zijn van ‘schande’ van Italië tot werelderfgoed gegaan. Deze Zuid-Italiaanse stad heeft ook beroemde filmmakers aangetrokken, waaronder Mel Gibson, die de historische stad Matera gebruikte als decor voor zijn meesterwerk “The Passion”.

Uw reis door Apulië zal gevuld zijn met onvergetelijke ervaringen. Bezoek bijzondere  bezienswaardigheden en prachtige plaatsen zoals Matera, Alberobello, Lecce, Gallipoli en het betoverende wijngebied van Manduria. Ontdek de rijke geschiedenis, de warme gastvrijheid van de lokale bevolking en proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die deze regio te bieden heeft. Ervaar zelf waarom Apulië het best bewaarde geheim van Zuid-Italië wordt genoemd. Een afwisselende, veelzijdige reis!

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis
Op de luchthaven wordt u verwelkomt door uw reisleid(st)er. Gezamenlijk vliegen we vanaf Amsterdam naar Bari. Na aankomst op de luchthaven van Bari volgt de transfer (ca. 65 km) naar Hotel San Domenico Al Piano****, gelegen in het historisch centrum van Matera, (of gelijkwaardig). Matera is gelegen in de regio Basilicata en gebouwd tegen de helling van een diepe kloof. Diner overnachting en ontbijt (2 nachten).


Excursies


Accommodatie


Reisdata

Reisperiodes:
van 20 tot en met 27 september 2024 volgeboekt

Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €1.835 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag tweepersoonskamer  voor alleengebruik €300

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.