Oostzeecruise
Hanzesteden, Duitse Waddeneilanden, krijtrotsen en historisch Berlijn

Intro

Welkom aan boord van uw varende Boutique hotel HS Swiss Ruby 4-sterren superior luxe. Het belooft een bijzondere reis te worden. Onvergelijkbaar met elke andere riviercruise uit ons programma. Vanwege de courante afmetingen van de Ruby kunnen we havens aandoen en rivieren bevaren waar anderen niet kunnen komen. Vanuit de Hanzestad Stralsund zetten we koers naar Rügen en Usedom; Twee “Duitse Waddeneilanden” voor de Oostzeekust. U vaart als het ware door prachtige Nationale Parken en brengt een bezoek aan parels als de Hanzestad Greifswald en Sassnitz met de adembenemende krijtrotsen. In Binz, de oudste badplaats van Duitsland, proeft u luxe en grandeur van vroegere tijden. Bij het zien van het megalomane vakantiecomplex Prora herleeft u de bewogen DDR geschiedenis. Tot slot staat Berlijn op het programma. De nu ongedeelde hoofdstad van Duitsland. De liefhebbers boeken het 3-daagse Berlijn arrangement onder deskundige leiding van Karel Verburg; voormalig medewerker van de Internationale Inlichtingendienst.

Berlijn-Rijksgebouw

Berlijn-Rijksgebouw

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises


Reisprogramma

Dag 1: Nederland – Stralsund – Greifswald
Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Hengelo. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Hengelo reist u per Comfort Class Touringcar naar Stralsund. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze en lunch (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag inscheping op uw varende hotel. Terwijl u geniet van het diner zet de HS Swiss Ruby koers naar Greifswald.


Excursies

Op dit moment zijn we nog druk bezig het excursieprogramma en prijzen voor 2024.


Accommodatie

Riviercruiseschip-Swiss-Ruby

Riviercruiseschip-Swiss-Ruby

Ontdek de Swiss Ruby
De Swiss Ruby is een intiem, sfeervol schip met een warme ambiance en kan door haar courante afmetingen bijna alle rivieren in Europa bevaren. U ervaart het comfort van een 4-sterren superior hotelschip direct als u aan boord komt. De attente bemanning staat elke dag voor u klaar om het u helemaal naar de zin te maken. Dat wordt heerlijk ontspannen en genieten! Op het Rubindek ligt de royale, sfeervolle panoramasalon met bar. Op het Smaragddek ligt het smaakvol ingerichte restaurant, waar elke dag de maaltijden worden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Bij de receptie vindt u een kleine boordboutique. De Swiss Ruby biedt plaats aan maximaal 88 personen.


Reisdata

Reisperiode: van 23 tot en met 30 augustus 2024
Reisduur: 8 dagen/7 nachten

Reisperiode optionele verlening Berlijn: van 30 augustus tot en met 1 september 2024


Prijzen

Basis reissom € 1.998,- p.p.
De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. B-cabine Economy (12 m²), Smaragddek.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.