De Duitse eilanden van de Oostzee
Mecklenburg-Vorpommern heeft duizend gezichten, mooi gevormde kust en duinen, landtongen en strandmeren, en het weelderige landschap.

Intro

Mecklenburg-Vorpommern heeft duizend gezichten, het ene nog mooier dan het andere. De mooi gevormde steile kust en duinen, landtongen en strandmeren en het weelderige landschap met uitgestrekte bossen, mooie heuvels en moerassen in het binnenland. Het is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland en behoort tot de dunst bevolkte deelstaten van het land.

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern

De lucht in het Oost-Duitse kustgebied geldt als de schoonste in Duitsland. In het noorden wordt het begrensd door de Oostzee, waarin grote eilanden als Rügen en Usedom en een reeks kleinere eilanden liggen. Indrukwekkende getuigen van de oude glorie ziet men terug in de Hanzesteden zoals Stralsund, Rügen, Greifswald en badplaatsen.

Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, is omgeven door bossen en veel water. Schwerin is vooral bekend door het sprookjeskasteel, het Schweriner Schloss. Het slot bevindt zich aan de rand van Schwerin en staat te pronken op een eilandje in de Schweriner See. Het slot wordt ook wel het Neuschwanstein van het Noorden genoemd, en dat is volkomen terecht.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis  
Vertrek van de door u gekozen opstapplaats naar de noordelijkste punt van het vasteland van Mecklenburg-Vorpommern, de vissersplaats Klausdorf-Barhöft, gelegen aan de Oostzee of Baltische Zee. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2. Dagexcursie  Rügen, incl. rit met de  Arkona-Bahn
Na het ontbijt rijden we naar de noordpunt van Rügen, het grootste Duitse eiland en vooral bekend om zijn schitterende krijtrotsen. Vanuit Putgarten maken we een rit met de Arkona-Bahn, een gas aangedreven treintje, naar Kaap Arkona, bekend vanwege de vuurtorens en het bunkercomplex uit de DDR periode. Geniet van een spectaculair uitzicht! We maken een wandeling van ca 1,2 kilometer langs de steile kust naar het schilderachtige vissersdorpje Vitt. Vervolgens brengt de Arkona-Bahn ons terug naar het beginpunt. We rijden door het Jasmund National Park met eeuwenoude beukenbossen naar de havenstad Sassnitz en vandaar via Binz naar Putbus. We maken een wandeling door de voormalige residentie van koningen en adellijke families.Tenslotte bezoeken we de nabijgelegen haven in Lauterbach vanwaar u uitzicht heeft op het eiland Vilm. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt optioneel boeken voor de volgende excursies:


Accommodatie

Hotel Seeblick ***Klausdorf-Barhöft
Hotel Seeblick ligt direct aan de Baltische Zee. Op steenworp afstand van de  jachthaven van Barhöft in het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft.


Reisdata

Reisperiodes:
van 25 tot en met 30 september 2021 beschikbaar, op basis van het aantal deelnemers heeft deze reis een gegarandeerd vertrek
Reisduur: 6 dagen/5 nachten


Prijzen

Reissom: €875 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €120

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Corona

Plus en Mondial Tours Nederland BV volgen het nieuws en houden ook de berichtgeving van het ministerie van Buitenlandse Zaken nauw in de gaten.

Boek nú uw vakantie voor 2021 met de zekerheid van gratis annuleren!

Veilig, gezond en zorgeloos op vakantie met Plus/Mondial Tours.
Wij nemen u graag mee op reis. Nu kunnen wij de onrust rondom het coronavirus niet wegnemen, maar wij vinden het belangrijk dat u onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort, gezien de situatie, ook zorgeloos boeken bij!

Welke zekerheden geeft Plus/Mondial Tours u bij een boeking?
Gratis annuleren.
U boekt nu een reis voor 2021 en het actuele reisadvies van uw bestemming verandert,
vanaf 14 dagen voor vertrek, naar code oranje/rood. *   geldig bij nieuwe boekingen per 15.10.2020
Geen zorgen. Wij denken graag met u mee. Zo kunt u uw reis gratis omboeken naar een andere reisbestemming, kunt u kiezen voor een reisvoucher of krijgt u gewoon uw geld terug!

U heeft één van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt en het actuele reisadvies van uw bestemming gaat naar oranje/rood, terwijl u er bent?
Dat is een hele vervelende situatie. Wanneer u op reis bent met Plus/Mondial Tours reist er altijd een Nederlands sprekende reisleidster met u mee. En dat is wél zo fijn! Want in samenspraak gaat uw reisleidster met het hoofdkantoor van Mondial Tours voor u aan de slag. Bij deze  buitengewone omstandigheid zullen wij u zo snel als mogelijk een veilige terugreis verzekeren.

Veilig reizen.
Wij informeren u tijdig over alle hygiënevoorschriften die er gelden voor zowel onderweg als op uw bestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben nieuwe speciale filters in gebruik voor luchtverversing. Gedetailleerde informatie vindt u op de homepage van de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Reist u per touringcar, ook dan reizen wij met inachtneming van de dan geldende richtlijnen.

Nog meer zekerheid
Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Mondial Tours werkt samen met de Europeesche Verzekeringsmaatschappij.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.