Scheepsreis Oost-Spitsbergen
aan boord van expeditiecruiseschip Hondius
met maximaal 170 passagiers

Intro

Tijdens deze reis worden niet alleen de eilanden Edgeøya en Barentsøya intensief bezocht, maar ook de twee zuidelijke fjorden, Bellsund en Hornsund. De reis begint in Longyearbyen. Hier gaat u aan boord en vaart u via de zuidwestkust met een bezoek aan Hornsund, die tot één van de mooiste fjorden van Spitsbergen gerekend mag worden. Er zijn grote gletsjerfronten, veel drijfijs, een Pools onderzoeksstation en een Kleine alkenkolonie en de hoogste bergtop van Zuid-Spitsbergen, Hornsundtindet. Daarna wordt verder gevaren Diskobukta in het noorden van Edgeøya voor een lange wandeling. Hier liggen de stranden bezaaid met boomstammen en walvisbotten. Vervolgens wordt, als de ijssituatie het toelaat, door de Freemansundet gevaren voor een landing op Barentsøya. Aan de overzijde van de Storfjord is bij Agardhbukta is een broedplaats van Ivoormeeuwen.
Op de terugweg zal de Bellsund bezocht worden waar weer gewandeld kan worden langs de stranden.
De reis eindigt in Longyearbyen.

Pluspunten
-Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension
-Inclusief regelmatig wandelingen en zodiaccruises
-Engelssprekende expeditieleiding
-Min. 90/ max. 170 passagiers / internationaal gezelschap

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Beluga Adventures in samenwerking met Oceanwide Expeditions.


Reisprogramma

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen)

dag 1 Longyearbyen
Aan het einde van de middag inschepen aan boord van de Hondius in Longyearbyen. In de loop van de avond vaart het schip vanaf Longyearbyen naar de Isfjord naar de kust. Daar wordt in zuidelijke richting verder gevaren. Het is 24 uur licht dus u kunt lang van het indrukwekkende berglandschap en de vele vogels die achter en rond het schip hangen genieten.

dag 2 Hornsund, Zuid-Spitsbergen
De eerste landing(en) zullen in de Hornsund gemaakt worden. In deze diepe fjorden zijn meerdere interessante landingsplaatsen. Zoals bij het Poolse weerstation, waar achter op de rotsige berghellingen een grote Kleine alkenkolonie is. Dieper in de de fjord bij Gåshamna liggen de overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart. Achterin de fjord bevindt zicht eene enorme gletsjer, Brepollen. Ook is er een redelijke kans om in de fjord een ijsbeer te zien en/of een groep Beluga’s


Excursies

Bijzondere ervaringen


Accommodatie

Welkom aan boord van Expeditiecruiseschip Hondius

Expeditieschip Hondius

De reizen die de Hondius maakt, gaan voor een groot deel door onbewoond gebied. Hier zijn dan ook geen steigers of pieren. Om aan land te komen, wordt gebruikgemaakt van rubberboten de zogenaamde zodiacs. De Hondius heeft een laadplatform om van het schip in de zodiacs te komen.
Er kunnen maximaal 170 passagiers aan boord. Voor Antarctica en South Georgia gelden strikte regels voor het maximum aantal passagiers dat tegelijkertijd aan land mag. Door het aanbieden van diverse activiteiten, kunnen alle passagiers tegelijkertijd van boord, waarbij steeds het maximaal toegestane aantal passagiers aan land kan gaan. Zo wordt veelal een zodiaccruise met een landing gecombineerd en kunt u altijd een bepaalde tijd aan land doorbrengen als u dat wilt. De reizen dragen allen een expeditiekarakter. Er wordt gevaren volgens een globaal schema waarbij vaak ijs- en (weers)omstandigheden de uitvoerbaarheid van de programma’s bepaalt. De nadruk ligt op de beleving en de interesse voor de te bezoeken gebieden, met respect voor mens en natuur. Tijdens de deze scheepsreizen zullen lezingen gehouden worden over fauna, flora, geschiedenis, geografie en andere onderwerpen. Aan land zullen ervaren gidsen u steeds naar de mooiste plekjes begeleiden. 

Reisdata

Reisperiode: van 16 tot en met 25 juni 2024, aan boord van 17 tot en met 24 juni 2024
Reisduur: 10 dagen/9 nachten


Prijzen

huttypeprijs p.p.cruise only o.b.v. 2 pers. in de hut/op indeling
BP 4-pers. hut€3.700
BP 3-pers. hut€4.600
BP 2-pers. hut€5.150
BW 2-pers. hut €5.550
Deluxe 2-pers. hut€5.900
Superior 2-pers. hut€6.700
Junior Suite€7.650
Grand Suite€8.300
prijs vluchten zie hieronder

NB. Superior, Junior Suite en Grand Suite zijn niet op indeling te boeken.

Genoemde prijzen zijn exclusief vluchten , zie onder


Foto's en video


Praktische informatie


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.