Ontdek de Lofoten per trein
Bezoek Trondheim en ontdek de schoonheid van de Lofoten, de magische eilandenarchipel in het noordelijkste puntje van Noorwegen.

Intro

Reis met de Poolcirkel Express.
Bezoek de levendige studentenstad Trondheim en reis vervolgens met de beroemde Poolcirkel Express, officieel de Nordlandsbahn, naar de Lofoten, gelegen in het hoge Noorden van Noorwegen, Zweden en Finland. Op weg naar de Lofoten overnacht u niet in de trein, maar 2 nachten in een hotel in de pittoresk gelegen plaatsjes Mon I Rana en Bodø. Op dag 4 komt u aan op de Lofoten en u verblijft 3 nachten in Svolvaer. Geniet van de adembenemende omgeving en de bijzondere excursies, zoals bijvoorbeeld een zeearend safari per Rib-boot. Bent u avontuurlijk aangelegd, dan is kajakken ook een optie. Tijdens deze reis krijgt u ook de kans om met de beroemde Ofoten-Spoorlijn van Narvik naar Kiruna (in Zweden) te reizen. Tot slot reist u via Bodø en Steinkjer weer terug naar Trondheim.    

Atlantic-Road, verbindt de plaatsen Kårvåg en Bud met elkaar

Atlantic-Road, verbindt de plaatsen Kårvåg en Bud met elkaar

U maakt deze reis op individuele basis.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Trondheim
Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Trondheim, waar u aan het eind van de ochtend aankomt. Transfer naar uw hotel in de stad (op eigen gelegenheid).  Trondheim een levendige studentenstad met veel historie en bezienswaardigheden zoals het Kristiansten-fort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Utsikten-uitkijkpunt. Een bezoek aan de middeleeuwse Nidaros-kathedraal is hier een must. Deze kathedraal wordt gezien als de belangrijkste en meest noordelijk gelegen gotische kathedraal van Noorwegen. Vele Noorse koningen werden hier gekroond. Overnachting in 4 * Clarion Hotel Trondheim, Scandic Nidelven of gelijkwaardig.


Excursies

Tijdens uw verblijf in Svolvaer heeft u 2 volle dagen de tijd om te genieten van de natuur. Indien gewenst kunt u verschillende excursies boeken vanuit Svolvaer. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om deze excursies bij boeking te reserveren. Genoemde data en tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 


Accommodatie

De Ofoten Spoorlijn
De Ofoten Spoorlijn begint aan de voet van de Fagernesfjellet, tussen het Beisfjord en het Rornbaksfjord en loopt tussen de ijzermijnen van Kiruna in Zweeds Lapland en havenstad Narvik aan de Noorse kust. De moderne stad Narvik dankt zijn ontstaan aan de export van ijzer dat van daaruit wordt verscheept. De Ofoten Spoorlijn is gebouwd voor het vervoer van het erts tussen de mijnen en de havenstad. In de tijd van de bouw van de lijn was de Ofoten Spoorlijn zowel de koudste als de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld. Het 42 kilometer lange traject is een meesterstuk van spoorwegarchitectuur. Resultaat is een adembenemende tocht langs diepe fjorden, ruige bergen en de barre bergplateaus rond de Poolcirkel. Het Ofoten spoorwegmuseum is gewijd aan de geschiedenis van Narvik en de bouw van de spoorweg en ligt vlakbij het centrum van Narvik.


Reisdata

Vertrekdata: dagelijks van april tot en met augustus 2024
Reisduur: 12 dagen/11 nachten


Prijzen

Reissom: vanaf €2.998 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer

Toeslag 1-persoonskamer: vanaf €1.098
Toeslag treinreizen in Comfort Class klas: vanaf €112 p.p.

deze reis is op individuele basis

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Indien gewenst kan het programma naar wens aangepast worden met extra hotelovernachtingen en excursies. De vluchtprijs is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Wilt u een offerte ontvangen? Vul dan ons contactformulier in, en geef aan welke datum u wilt reizen samen met evt. vragen/opmerkingen. Dan ontvangt u van ons binnen enkele dagen een reactie.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd.


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.