Per trein naar de Lofoten
Een onvergetelijke ontdekkingstocht per trein door Zweden en Noorwegen met bezoek aan bezienswaardige steden als Stockholm, Oslo en Trondheim.

Intro

Deze reis is inmiddels al volgeboekt.
Misschien vindt u de reis Noorse Pracht ook interessant, klik hier .

Onze ervaren Nederlandse tourleader neemt u mee op een onvergetelijke ontdekkingstocht per trein door Zweden en Noorwegen. U bezoekt bezienswaardige steden als Stockholm, Oslo en Trondheim. De nachttrein brengt u vanuit Stockholm tot boven de Poolcirkel naar Narvik. Een reis van ongeveer 19 uur. U passeert uitgestrekte bossen, meren en afgelegen plaatsen. Het laatste stuk van de trein gaat over de beroemde Ofoten Railway, één de mooiste spoortrajecten ter wereld. U doorkruist een prachtig en wild landschap met fjorden, bergen en adembenemende uitzichten. Vanuit Narvik rijden we per touringcar via een schitterende route dwars door de Lofoten naar Svolvaer.

Svolvaer

Svolvaer

Het landschap is schitterend met pittoresk gelegen dorpjes en mooie vergezichten. In Svolvaer stappen we aan boord van beroemde de Hurtigruten voor een cruise naar Trondheim. U overnacht 2 nachten aan boord van het schip en onderweg wordt gestopt voor excursies. Vanuit Trondheim rijden we per trein over de beroemde Dovre spoorlijn naar de Noorse hoofdstad Oslo, waarvandaan we terug vliegen naar Nederland.

Hoogtepunten:

 • De Ofoten Spoorlijn
 • De schitterende natuur van de Lofoten
 • Cruise langs de Noorse kust met de Hurtigruten
 • Bezienswaardige steden als Stockholm, Trondheim en Oslo
 • Groepsreis (max. 25) met Nederlandse reisbegeleiding

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1 -Amsterdam – Stockholm
U wordt op Schiphol ontvangen door onze Nederlandse tourleader en vervolgens vliegt u vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Stockholm, waar u rond 10.45 uur aankomt. Bij aankomst volgt de transfer naar de stad en begint meteen het excursieprogramma onder begeleiding van onze Nederlandssprekende gids. Bij het Koninklijk Paleis in Stockholm gaat u kijken naar de wisseling van de wacht. Deze begint in de zomermaanden om 12.15 uur.
Geniet vervolgens van de lunch in een gezellig restaurant. De rest van de middag gaat u, samen met onze gids, verder op ontdekkingstocht door deze bijzondere stad. Uw stadstour eindigt om 16.15 uur bij het Radisson Blu Waterfront hotel waar u 1 nacht verblijft. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het hotel.
verzorging: lunch en diner.

Stockholm

Stockholm

De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft haar bezoekers veel te bieden. Met een geschiedenis van 750 jaar en een rijk cultureel leven, biedt Stockholm vele bekende bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, schitterend gedecoreerde metrostations, de Kathedraal van Stockholm, het stadhuis en Gamla Stan – één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra ter wereld. U vindt er alles, van historische gebouwen tot trendy bars en cafés, moderne winkelcentra tot unieke boetieks, van het bruisende stadsleven tot de rust van de archipel van Stockholm. Stockholm wordt niet voor niets vaak “Beauty on Water” genoemd. Dit komt deels door de ligging op 14 eilanden, maar ook door de z.g. Stockholm Archipel, een cluster van meer dan 24.000 eilanden.


Excursies


Accommodatie

Tijdens uw reis verblijft u in de volgende accommodaties:


Reisdata

Reisperiode: van 9 t/m 18 juni 2022 VOLGEBOEKT
                            van 3 t/m 12 augustus 2022 VOLGEBOEKT
Reisduur: 10 dagen/9 nachten

Deze reis komt in 2023 ook weer op ons programma, binnenkort meer informatie. Wilt u door ons op de hoogte gebracht worden zodra de vertrekdata voor 2023 bekend zijn, stuur ons dan een een bericht.

Deze reis is inmiddels al volgeboekt.
Misschien vindt u de reis Noorse Pracht ook interessant,
klik hier .


Prijzen

Reissom: €4.298 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
Toeslag 1-persoonskamer: €978 per persoon

Het minimum aantal deelnemers is 15 personen.
Het maximaal aantal deelnemers is 25 personen.


Foto's en video


Corona

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).
Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.