Cruise Kroatië per jacht
Qua bestemming is deze cruise een echte topper! Kroatie heeft in de eerste plaats natuurlijk prachtige kusten met kristalhelder blauw zeewater, en talloze mooie eilanden in de Adriatische Zee.

Intro

De zeeën verkennen aan boord van een jacht is een unieke beleving: willekeurig stoppen om in het kristalheldere water te duiken, zonnebaden in het azuurblauwe decor van de zee, voor anker gaan in baaien die enkel per schip bereikbaar zijn, paradijselijke eilanden bezoeken waar nauwelijks een ziel te bespeuren valt en nog veel meer. De troeven van yachting zijn werkelijk ongeëvenaard.

Kroatië strekt zich uit langs een dunne strook kust die al haar schoonheid onthult als ze wordt benaderd vanuit de zee. Het land vormt een fascinerende overgang tussen Midden-Europa en het Middellandse Zeegebied, een kruispunt van culturen en invloeden. Kelten, Grieken, Romeinen, Venetianen, Ottomanen, Fransen en Oostenrijkers hebben hier hun stempel gedrukt. Maar Kroatië heeft ook een prachtige kust, adembenemende zonsondergangen en duizenden eilanden en eilandjes. U zult nooit de aankomst in al deze «parels van de Adriatische Zee» vergeten aan boord van het charmante jacht M/Y Adriatic Blue: de muren van Split, de talrijke kerktorens, de ydillische kreken en de hooggelegen pittoreske dorpen…

Maar Kroatië is ook rijk aan een grote verscheidenheid: op korte tijd gaat u van de zee naar de bergen, van Diocletianus naar Napoleon, van steile fjorden naar prachtige stranden en zoveel meer. Tijdens deze intieme cruise zal u het eiland Mljet ontdekken, één van de zonnigste eilanden van de Adriatische Zee. Het natuurlijke erfgoed is bijzonder goed bewaard gebleven: meren, natuurlijke havens, drinkwaterbronnen, een rotsachtige en steile kustlijn, bossen van steeneiken en witte dennen, kristalheldere zee … Natuurliefhebbers zullen ook blij zijn met de ontdekking van de Plitvice Meren met haar 92 watervallen en de vele kliffen die zich in een kobaltblauwe zee storten. Bezoek van paleizen en kloosters, zonnebaden op het dek, duiken in de Adriatische wateren, flaneren op de marmeren kasseien van Split, wandelen langs de stadsmuren met zicht op de glinsterende zee, de keuze is aan u!

Het eiland Rab
Maar Kroatie beschikt ook over een zeer diverse natuurpracht: in korte tijd gaat u van de zee naar de bergen en van de steile fjorden tot de stranden op de vele paradijselijke eilanden. Tijdens deze ontspannen cruise kunt u in alle rust en vrijheid kiezen voor een wandeling langs de stadsomwallingen van Dubrovnik, u laten bekoren door de prachtige Baai van Kotor of genieten bij zonsondergang vanaf het dek van uw gezellige schip, bezoek de vele paleizen en kloosters, neem een duik in het azuurblauwe water of flaneer door de met marmer geplaveide straatjes in Split. De keuze is aan u!

De brug van Mostar
De Oude Brug van Mostar draagt de hele geschiedenis van de Balkan. Deze brug werd gebouwd in 1565 en doorstond eeuwenlang vele conflicten, behalve het laatste. In 1993 kwam het tot een conflict tussen Kroaten en Bosniërs in Mostar waarbij de brug werd vernietigd. De heropbouw van de stenen brug nam een aanvang in 2001 onder supervisie van Unesco en werd in 2004 feestelijk heropend. De brug wordt sinds de oorlog vaak gezien als een symbolische verbintenis tussen de katholieke Kroaten, de Bosnische moslims en de oostersorthodoxe Serviërs en is daarmee ook een symbool voor de eenheid van het land. De brug en zijn omgeving werden in 2005 door Unesco geklasseerd.

Kristalhelder water
Om het beste uit uw cruise te halen, is de M/Y Adriatic Blue uitgerust met een achterste ponton, vlak boven de zeespiegel, en twee ladders voor een gemakkelijke toegang tot de zee. Uw schip stopt in afgelegen baaien in het hart van een uitzonderlijke natuur, zodat u in smaragdkleurige wateren kunt duiken, zwemmen en zonnebaden en dat alles in een intieme en gemoedelijke sfeer.

Vaarroute cruise Kroatië

Vaarroute cruise Kroatië

 • Rondleidingen in Dubrovnik, Hvar, Split, Zadar, Trogir en Zagreb
 • Excursie naar Plitvice National Park
 • Ontdekkingen van de eilanden Šipan, Korčula, Rab et Krk
 • Uw schip stopt in afgelegen baaien in het hart van een uitzonderlijke natuur
 • Prachtig kleinschalig jacht

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door Rivages du Monde


Reisprogramma

Dag 1 • Brussel > Zagreb (Kroatië) > Krk
Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht. Aankomst in Zagreb. Verwelkoming op de luchthaven en een korte rondleiding (afhankelijk van de vluchturen) in de hoofdstad en meteen ook de grootste stad van Kroatië. Zagreb werd zo’n 1000 jaar geleden gesticht door koning Ladislaus, tegenover het fort van Gradec. De stad heeft niet alleen een prachtig bewaard gebleven middeleeuws patrimonium, maar ook tal van religieuze en culturele gebouwen die teruggaan tot het Oostenrijks bewind en wordt zo terecht een culturele parel van ‘Mitteleuropa’ genoemd. Na het bezoek, transfer naar Krk. Toewijzing van de kajuiten en welkomstdiner.

Dag 2 • Krk > Rab > Zadar
Vandaag varen we naar Rab, een eiland met twee gezichten: een uitgestrekt rotsachtig woestijnlandschap in het oosten en een groene oase bedekt met bossen en maquis in het westen. De Romeinen noemden de gelijknamige stad Felix Arba ‘het gelukkige Rab’ en u zult al snel begrijpen waarom. Met zijn stranden, baaien, heerlijk zoete geuren en groene omgeving is Rab gewoon gemaakt om tot rust te komen en te genieten. Vrije tijd om de straatjes van de stad Rab te verkennen. We zetten koers naar Zadar. Aankomst in Zadar in de vroege avond. Volpension.


Excursies

U kunt reserveren voor 2 optionele excursies.

Optionele excursies worden gegarandeerd vanaf een minimum van 10 deelnemers


Accommodatie

Uw schip: M/Y ADRIATIC BLUE***** – Modern en elegant

MY Adriatic Blue

Uw luxe jacht MY Adriatic Blue


Reisdata

Reisperiode: van 28 juni tot en met 7 juli 2024
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten


Prijzen

KajuitenDekkenprijs p.p. o.b.v. 2 personenprijs alleengaanden
2-persoons kajuit 15 m2Hoofddek€3.840€5.840
2-persoons kajuit 12 m2Bovendek€4.090€6.090
2-persoons kajuit 24 m2Panoramadek€4.290€6.290
2-persoons kajuit 16 m2Zonnedek€4.390€6.390

Deze prijzen zijn geldig op het moment van publicatie van dit document, d.w.z. 15/02/2023. Zij zijn onderhevig aan eventuele wijzigingen. Zij zijn echter definitief gegarandeerd op het moment van het sluiten van het verkoopcontract (exclusief stijgingen of dalingen van de kosten van brandstof en lucht- of haventaksen).


Foto's en video


Praktische informatie

Samen met All Ways Cruises volgt metplusopreis volgt de situatie rondom Covid-19 op de voet. Voor elke cruise wordt een gedetailleerd protocol opgesteld, welke de veiligheid en de gezondheid van onze passagiers tijdens hun cruise absoluut kunnen waarborgen.


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.