Herfstsprookje Zwitserland “Indian Summer”
in het spoor van
de Glacier Express

Intro

Bewonder de herfstpracht van de Zwitserse Alpen. Een heel bijzondere belevenis per bus en trein! Geniet van de schitterende uitzichten, magische gletsjers en maak kennis met hun schoonheid in het najaar.

We maken met de regionale trein een bijzondere treinrit “in het spoor van de Glacier Express”. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama gaat u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Door talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalppas op een hoogte van meer dan 2000 meter, met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders.

We bezoeken enkele van de mooiste plekken in het unieke Engadiner landschap met zijn gouden lariksbossen. Vanuit het pittoreske dorpje Zuoz gaan we met de “Zügli” door het wildrijke Val Trupchun, de belangrijkste vallei van het Zwitserse Nationale Park.

De treinreis in de Panoramawagon met de Bernina Express behoort tot één van de mooiste ter wereld. Het grootste deel van de lijn is door UNESCO opgenomen op de lijst van werelderfgoederen. Het is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. De trein brengt u van Tiefencastel over de Albulapas via Pontresina naar Tirano in Italië. Tijdens de treinreis doorkruist u eeuwenoude cultuurlandschappen, komt u langs beroemde bezienswaardigheden uit vervlogen tijden en geniet u van het schitterende landschap met indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders”.

Bernina-Express

Bernina-Express ©

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1.  Heenreis
U reist in een comfortabele touringcar vanaf uw gekozen opstapplaats* naar het overnachtingshotel Carat**** in Weil am Rhein in Zuid-Duitsland. Uiteraard maken we regelmatig een stop voor koffie en/of lunch. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor 1 optionele excursie: koetsrit door de romantische zijdalen van Davos (1,5 uur)


Accommodatie

U verblijft 6 nachten in goede middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten.


Reisdata

Reisperiode: van 21 tot en met 27 september 2025
Reisduur:  7 dagen/6 nachten

Deze reis staat ook van 13 tot en met 19 oktober 2024 op ons programma. Lees hier meer informatie


Prijzen

Reissom:
€1.680 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
toeslag eenpersoonskamer €450

Minimum aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.