Rhône en Saônecruise
Cruisen door het zonnige zuiden van Frankrijk aan boord van de Amadeus Provence!

Intro

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cruise over de Rhône en Saône. Reizen in comfort en stijl waar de Romeinse keizers jaloers op zouden zijn. Eten, wijn, kunst, architectuur, landschap en geschiedenis – het komt allemaal samen in Zuid-Frankrijk. Tussen Lyon en Chalon maakt u kennis met de rivier de Saône en de omliggende wijnstreek van de Beaujolais. Vanaf Lyon bevaart u vervolgens in zuidelijke richting de Rhône die uitmondt in de Middellandse Zee. Hier bevindt zich het natuurpark de Camargue. Natuurlijk meren we ook af in gezellige stadjes zoals Avignon en Arles. Een heerlijke, zonnige cruise!

PLUSpunten
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies
• Eigen Comfort Class touringcar

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises


Reisprogramma

Dag 1 – Nederland – Nancy
Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. Hier ontmoet u uw medepassagiers en cruiseleaders en vertrekt u per touringcar naar Nancy of omgeving. Diner en overnachting in een 4-sterren hotel.

*Indien gewenst kunt u de avond voor vertrek al bij Van der Valk Gilze-Tilburg overnachten. U boekt deze overnachting direct bij Friendship Cruises. U vindt verderop meer informatie.


Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.


Accommodatie

Riviercruiseschip Amadeus Provence

Welkom aan boord van HS Amadeus Provence

Welkom aan boord van HS Amadeus Provence

Hotelschip Amadeus Provence, bouwjaar 2017,  draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Provence staat bekend om haar moderne elegantie en de voortreffelijke pool achterop het Zonnedek. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl u prachtige panorama’s van de Rhône en de Saône voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Welkom aan boord!


Reisdata

Reisperiode: van 13 tot en met 21 mei 2025
Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Basis reissom € 1.898 p.p.
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel.


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.