Oostzeecruise: van Rügen naar Berlijn
Ontdek de parels van de Oostzee tijdens uw cruise van Rügen naar Berlijn

Intro

Welkom aan boord van uw varende boutiquehotel Swiss Ruby! Daar waar andere schepen 110 of 135 meter groot zijn, is de Ruby slechts 85 meter lang. Vanwege deze courante afmetingen kan het schip bijzondere routes varen en afmeren in havenstadjes waar grotere schepen juist niet kunnen komen. Dat maakt deze reis over de Oostzee naar de hoofdstad van Duitsland zo bijzonder.

We varen vanuit Stralsund naar Rügen en Usedom, waarbij we parels bezoeken als Hanzestad Greifswald, Sassnitz, de oude badplaats Binz en het voormalige nazi-vakantiecomplex Prora. Ook bezoekt u de Poolse Hanzestad Szczecin. U sluit uw reis af met een bijzonder excursieprogramma in Berlijn, waarbij zowel de cultuurliefhebbers als de historici aan hun trekken komen.

Berlijn-Rijksgebouw

Berlijn-Rijksgebouw

PLUSpunten:
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende cruiseleaders
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies
• Eigen Comfort Class touringcar

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises


Reisprogramma

Dag 1 – Nederland – Stralsund – Greifswald
Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Enschede. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Enschede reist u per Comfort Class Touringcar naar Stralsund. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze en lunch (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van uw hotelschip. Terwijl u geniet van het diner zet de Swiss Ruby koers naar Greifswald.

*Indien gewenst kunt u voorafgaand aan uw reis al bij Van der Valk Enschede overnachten. U boekt deze overnachting direct bij ons. U vindt verderop meer informatie.


Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit 13 excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de mogelijkheid om excursies bij te boeken, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.


Accommodatie

Riviercruiseschip-Swiss-Ruby

Riviercruiseschip-Swiss-Ruby

Welkom aan boord van de Swiss Ruby. Daar waar andere schepen 110 of 135 meter groot zijn, is de Ruby slechts 85 meter lang. Vanwege deze courante afmetingen kan het schip bijzondere routes varen en afmeren in havenstadjes waar grotere schepen juist niet kunnen komen. Tevens geeft deze beperkte lengte het schip een intieme sfeer, een echt varend boetiekhotel! Het restaurant is zeer sfeervol, de salon is een chique huiskamer en daardoor een fijn thuis gedurende uw reis. We beschouwen de Swiss Ruby daarom ook als een echte parel!


Reisdata

Reisperiode: van 18 tot en met 26 september 2025
Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Basis reissom €2.298 p.p.
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. B-cabine (12 m²), Smaragddek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (12 m²), Rubindek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (12 m²), Rubindek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (20 m²), Rubindek 1.498,- p.p.*

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (12 m²), Smaragddek: op aanvraag
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (12 m²), Smaragddek: op aanvraag
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy voor alleengebruik (12 m²), Rubindek: op aanvraag
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (12 m²), Rubindek: op aanvraag
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (20 m²), Rubindek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

*In de winter van 2024/2025 worden aan boord van hotelschip Swiss Ruby enkele cabines omgebouwd tot suites. Wij informeren u graag op een later moment verder.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.