Camino Primitivo
De oorspronkelijke route, een combinatie van natuur, geschiedenis en wandelen

Intro

Tijdens deze wandelreis volgt u de paden van de “Camino Primitivo”, Spaans voor de Primitieve Route. De route draagt deze naam omdat dit de eerste pelgrimsroute met een historische verwijzing is.

In de 9e eeuw reisde koning Alfons II van Asturië van zijn residentie in Oviedo naar Santiago de Compostela om het graf van Sint Jacob te bezichtigen, dat een aantal jaren eerder werd ontdekt. De route die de koning aflegde is goed gedocumenteerd en vormt de basis van het hedendaagse pelgrimspad “Camino Primitivo”. Ontdek de betoverende schoonheid van de ongerepte natuur en de weidse landschappen, omringd door dunbevolkte gebieden. We wandelen over de Primitivo waarvan het laatste deel samenkomst met de Camino Frances.
Geniet naast de adembenemende uitzichten ook van het bruisende stadsleven in steden als Oviedo, een cultureel bolwerk met een betoverende oude binnenstad, en Lugo, met de grootste Romeinse erfenis van Spanje. Een ontdekkingstocht naar de primitieve essentie van de Camino Primitivo. Een veelzijdige afwisselende reis!

Meer van Enol

Meer van Enol

Deze reis is ook geschikt voor mensen die niet willen wandelen of slechts een gedeelte van het programma willen lopen. De bus vergezelt ons de gehele reis.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenvlucht
Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw reisleid(st)er. Gezamenlijk vliegen we van Amsterdam naar Asturias Airport. Transfer naar Cangas de Onis, gelegen aan de voet van het Nationaal Park Picos de Europa (ca. 110 km). Een historisch stadje in Asturias omgeven door een prachtig schouwspel van bergen, rivieren, bossen en ravijnen. Diner, overnachting en ontbijt in Lagos nature Hotel*** (of gelijkwaardig, 2 nachten).


Excursies


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode:van 14 tot en met 22 september 2024
Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Reissom: €2.525 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag alleengaanden: €395

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.