Ontdek Portugal en Spanje
Een 8-daagse vlieg-, bus-, excursie-, en wandelreis op de Camino Portugues. Een combinatie van cultuur, natuur en wandelen naar Santiago de Compostela.

Intro

De Camino Portugues bestaat al sinds de ontdekking van het graf van de apostel in het jaar 813. De grote toestroom van pelgrims kwam pas tot stand toen Portugal halverwege de twaalfde eeuw onafhankelijk werd. Vanaf die tijd is het een komen en gaan van pelgrims over de Portugese wegen naar hun eindbestemming in Spanje: Santiago de Compostela. Dankzij deze constante stroom van mensen tussen Portugal en Galicië nam de culturele, economische en intellectuele uitwisseling toe. De historische route die in Portugal begint, is bij velen geliefd vanwege de schitterende stranden, het heerlijke eten en de uitstekende wijnen in zowel Portugal als in Spanje. En dat gaan we ontdekken!

Kathedraal van Santiago de Compostela

Kathedraal van Santiago de Compostela

Deze reis is ook geschikt voor mensen die niet willen wandelen of slechts een gedeelte van het programma willen lopen. De bus vergezelt ons de gehele reis.

Wat een geweldige reis, voor iedereen te doen er waren zelfs twee dames mee van 80+. Heel fijn dat je ook met onze eigen bus mee kon als het even niet meer ging. De hotels waren prachtig en het ontbijt was super, de diners waren verschillend maar prima, maar de laatste avond overtrof alles, heerlijke tapas. Super fijn dat alle drankjes inclusief waren. De alleengaanden voelden zich niet alleen, wij hadden ook een hele leuke groep. De informatie vooraf was prima en ook op Schiphol verliep het super. Maar heel belangrijk, onze reisleidster Diana was GEWELDIG, heel bezorgd, bekwaam en heel gezellig, wat een toppertje. Die heeft onze reis heel speciaal gemaakt. Ook Peter onze gids deed het heel goed met zijn mooie verhalen. Het programma was heel afwisselend en heel boeiend. 

Twee hele enthousiaste deelneemsters van de reis met vertrekdatum 31 mei 2022
Marga R. en Liesbeth J.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1: Heenreis
Vlucht van Amsterdam naar Porto. Na aankomst op de luchthaven van Porto transfer naar uw hotel.
Porto, de tweede stad van Portugal  is een bruisende stad gelegen aan de noordoever van de Douro rivier. Porto staat voornamelijk bekend om zijn porthuizen en om de historische wijk Ribeira. Niet voor niets is het gehele oude centrum met oude historische gebouwen op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.
Aan het einde van de middag (afhankelijk van aankomsttijd vlucht) maken we gezamenlijk met een lokale Nederlandstalige gids een wandeling door deze prachtige stad.  Diner, overnachting en ontbijt Legendary Hotel Porto (2 nachten), of gelijkwaardig.


Excursies

Optionele excursie: Bezoek Isla Cies €40 per persoon


Accommodatie

U verblijft 7 nachten in goede middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten.


Reisdata

Reisperiodes:

van 12 tot en met 19 september 2022
beschikbaar

van 26 september tot en met 3 oktober 2022
op aanvraag

Reisduur:  8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom reis van 31 mei tot en met 7 juni 2022: €1.840 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €270 –

Reissom reis van 26 september tot en met 3 oktober 2022 en van 12 tot en met 19 september 2022:
€1.950 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €325 –

Minimum aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Corona

Per bestemming gelden verschillende maatregelen met betrekking tot Covid-19. In steeds meer landen geldt inmiddels een 2G-beleid. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn. Ook geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin.

Bij het 2G-beleid moet u beschikken over:
1. Een geldig vaccinatiebewijs, of
2. Een geldig herstelbewijs

In sommige gevallen dient u daarnaast ook een negatieve PCR-test te tonen, niet ouder dan 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.