Ontdekking van de Donau
Unieke cruise door acht landen, Oost-Europese hoofdsteden, IJzeren Poort Passage en Donaudelta!

Intro

Welkom aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Swiss Splendor voor een unieke cruise over de Donau. Uw hotelschip is geheel Nederlandstalig, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado. Geniet van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau door de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte stroomt. Vanuit Hirsova ontdekt u de Donaudelta met zijn enorme biodiversiteit. Deze veelzijdige cruise is een combinatie van culturele steden en schitterende natuur. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau.

Uw vaarroute

Uw vaarroute

PLUSpunten:
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises


Reisprogramma

Dag 1 – Nederland – Zuid-Duitsland
Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelseburg, vertrek ca. 07.15 uur of Veenendaal, verzamelen ca. 08.30 uur. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in Zuid-Duitsland.

*Indien gewenst kunt u van 26 op 27 september voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan deze pagina.


Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

*Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.


Accommodatie

Wij heten u graag welkom aan boord van de Swiss Splendor! Hotelschip Swiss Splendor werd in 2024 compleet gerenoveerd naar een prachtig modern hotelschip. Vanaf 2025 zullen wij met dit 5-sterren luxe hotelschip gaan varen.

Swiss-Splendor

Swiss-Splendor

Op het zonnedek is het heerlijk vertoeven op één van de aanwezige ligbedden, terwijl de prachtige en indrukwekkende landschappen aan u voorbij trekken. In de hal van het Rubindek vindt u naast de receptie de boordboutique. Op het Rubindek bevindt zich ook het restaurant met zijn elegante uitstraling. De hotellift brengt u naar het Smaragd-, Rubin- of Diamantdek. Het Zonnedek bereikt u per trap. Met haar lengte van 135 meter biedt hotelschip Swiss Splendor ruimte aan maximaal 174 passagiers.


Reisdata

Reisperiode: van 27 september tot en met 13 oktober 2025
Reisduur: 17 dagen/16 nachten


Prijzen

Basis reissom €3.298 p.p.
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Smaragddek 398,- p.p.
Toeslag 1-pers. C-cabine (11 m²), Smaragddek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-suite (24 m²), Smaragddek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek 898,- p.p.
Toeslag 1-pers. A-cabine (11 m²), Diamantdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek 1.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (24 m²), Diamantdek 1.998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owner’s suite (32 m²), Diamantdek 2.998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 998,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Smaragddek 1.098,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²), Rubindek 1.798,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek 4.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken.
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.