Ontdek Noord-Spanje
8-daagse wandelreis
over de Camino Norte

Intro

Een combinatie van cultuur, natuur, culinair genieten en wandelen op de Camino de Santiago. De noordelijke route van Bilbao naar Santiago de Compostela wordt ook wel de kustroute genoemd omdat deze langs de hele kust van Noord-Spanje gaat, van Baskenland via Cantabrië tot Asturië.

Ontdek deze route vol stranden, idyllische dorpjes en mooie steden. Baskenland is het gastronomische Mekka van Spanje en Galicië staat bekend om zijn kaas en inktvis.

De wandelingen variëren van 5 tot 12 km per route en worden begeleid door een lokale Nederlandstalige wandelgids. De wandelroutes liggen grotendeels op de Camino. Om ook de nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken zullen enkele wandelroutes enigszins kunnen afwijken. Deze reis is ook geschikt voor mensen die niet willen wandelen of slechts een gedeelte van het programma willen lopen. De bus vergezelt ons de gehele reis.

Asturia

Asturias

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Bilbao
Na aankomst op de luchthaven van Bilbao volgt de transfer naar uw centraal gelegen hotel in Bilbao. Bilbao is één van de grootste steden in Baskenland en is altijd het lelijke, industriële zusje geweest in vergelijking met het meer aristocratische San Sebastian. Bilbao’s transformatie van industriële macht naar een leefbare stad zal u verbazen. Het begon allemaal met het Guggenheim Museum. Frank Gehry’s indrukwekkende architectuur en het gevarieerde aanbod aan kunstwerken, een onovertroffen voorbeeld van moderne kunst, zal u niet onverschillig laten. Bij de ingang van het museum staat het kunstwerk Puppy, de bloemrijke hond van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Bilbao staat bekend om zijn heerlijke Pintxos (tapas), beleef en proef de stad tijdens ons bezoek aan verschillende pintxos-bars. Terwijl we genieten van de pintxos vergezeld van een goed glas wijn, leert u alles over de ‘Pintxos’, de ontwikkeling van Bilbao en zijn cultuur en waarom gastronomie zo belangrijk is voor de Basken. Daarna kunt u de tocht op eigen gelegenheid voortzetten, een wandeling maken met uw reisleider in het avondlicht op de beroemde promenade langs de rivier de Nervion of terug naar het hotel gaan. Hotel Abando (of gelijkwaardig), diner (pintxos), overnachting en ontbijt.


Excursies


Accommodatie

U verblijft in de volgende hotels*:


Reisdata

Reisperiode: van  22 tot en met  29 mei 2024 op aanvraag
Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €2.295 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €395

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.