De witte sprookjeswereld van Fins Lapland
maak kennis met de rendieren en de husky's en ervaar het magische noorderlicht

Intro

Hoog in het noorden van Finland, iets ten zuiden van de Poolcirkel ligt Lapland. Lapland is geen land, wat de naam wel zou doen vermoeden. Gelegen te midden van pure natuur en de eindeloze uitgestrektheid van het landschap biedt het winterseizoen hier een speciale magie. In het dunbevolkte Lapland wonen  meer dieren dan mensen. De lucht is hier extreem schoon en de nachten zijn vaak een kleurrijk schouwspel door het noorderlicht, Aurora Borealis, een natuurfenomeen, afgewisseld met een heldere sterrenhemelIn dit jaargetijde is het gebied bij de poolcirkel een fabelachtig winter wonderland. Het witte sneeuwlandschap met het helder blauw van de lucht vormen een unieke combinatie.

In Fins Lapland zijn meer rendieren dan mensen

In Fins Lapland zijn meer rendieren dan mensen

Deze reis omvat vele bijzondere ervaringen die onvergetelijk zijn. Oog in oog met de rendieren, een wandeling langs een gemakkelijke route met sneeuw, een safari op door husky’s getrokken sleeën en een bezoek aan het dorp van de Kerstman. Romantici kunnen er voor kiezen een nachtelijke sledetocht door het sprookjesachtige winterlandschap te maken. De winter kan niet mooier zijn!

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

DAG 1. Heenreis
Vlucht vanaf Schiphol naar de luchthaven van Kuusamo. Transfer naar het 4-sterren hotel Scandic Rukahovi in Ruka, ca 25 km.  Dit kleine stadje ligt in een natuurlijke wildernis iets ten zuiden van de Poolcirkel. De regio staat bekend om zijn ruige schoonheid, ongerepte natuur, nationale parken en kristalhelder water. U vindt hier uitgebreide wintersportmogelijkheden.
Diner, overnachting en ontbijt.

DAG 2. Bezoek Rendierboerderij
Wat zou een reis naar Lapland zijn zonder rendieren te zien! Na een rustige ochtend brengen we aan het begin van de middag een bezoek aan een traditionele boerderij met een rustieke sfeer. We maken een korte rendiersledetocht, voeren de rendieren, maken foto’s en krijgt u uitleg over hoe de dieren in deze Arctische natuur leven.  In een Lapse hut, genaamd Kota, braden we worstjes en genieten van een drankje om aan te sterken terwijl de herder verhalen over zijn leven vertelt. Daarna is er tijd om een souvenirshop te bezoeken alvorens we terugkeren naar ons hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.
Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt deelnemen aan 2 optionele excursies


Accommodatie

U logeert in Hotel Scandic Rukahovi**** , het hotel ligt midden in het centrum van Ruka


Reisdata

Reisperiode:  van 15 tot en met 21 maart 2022
Reisduur: 
7 dagen/6 nachten


Prijzen

Reissom: €2.180 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €528

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers:


Foto's en video


Corona

Veilig, gezond en zorgeloos op vakantie met Mondial Tours en metplusopreis
Wij nemen u graag mee op reis. Nu kunnen wij de onrust rondom het coronavirus niet wegnemen, maar wij vinden het belangrijk dat u onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort, gezien de situatie, ook zorgeloos boeken bij!

Welke zekerheden geeft Mondial Tours u bij een boeking?
Kosteloos omboeken. U boekt nu een reis en het actuele reisadvies van uw bestemming verandert,
vanaf 14 dagen voor vertrek, naar code oranje/rood (vanwege Covid-19). *  geldig bij nieuwe boekingen per 01.10.2021. Geen zorgen. Wij denken graag met u mee. Zo kunt u uw reis kosteloos omboeken naar een andere reisbestemming of vertrekdatum.

U heeft één van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt en het actuele reisadvies van uw bestemming gaat naar oranje/rood, terwijl u er bent?

Dat is een hele vervelende situatie. Wanneer u op reis bent met Mondial Tours reist er altijd een Nederlands sprekende reisleid(st)er met u mee. En dat is wél zo fijn! Want in samenspraak gaat uw reisleiding met het hoofdkantoor van Mondial Tours voor u aan de slag. Bij deze  buitengewone omstandigheid zullen wij u zo snel als mogelijk een veilige terugreis verzekeren.

Veilig reizen
Wij informeren u tijdig over alle hygiënevoorschriften die er gelden voor zowel onderweg als op uw bestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben nieuwe speciale filters in gebruik voor luchtverversing. Gedetailleerde informatie vindt u op de homepage van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Reist u per touringcar, ook dan reizen wij met inachtneming van de dan geldende richtlijnen.

Nog meer zekerheid
Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Mondial Tours werkt samen met de Europeesche Verzekeringsmaatschappij. U kunt op het boekingsformulier aangeven of u voor uw vakantie een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten. Dan gaan wij dit voor u regelen. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.