Zuid- en West-IJsland
op zoek naar Noorderlicht

Intro

IJsland is een goede locatie om noorderlicht te zien. Gedurende de gehele winter is er kans dat dit fenomeen zich manifesteert. Eén van de belangrijkste voorwaarden om het noorderlicht te kunnen zien, is dat de nachtelijke lucht licht tot onbewolkt is. Met deze groepsreis gaat u niet alleen op zoek naar het noorderlicht maar ziet u ook de geothermische activiteiten en het prachtige winterse landschap van het schiereiland Snæfellsnes en de zuidkust van IJsland. Tevens staan vulkanen, gletsjermeren, watervallen, dorpjes, IJslandse paarden en IJslandse proeverijen op het programma. Gaat u ook mee op jacht naar het noorderlicht?

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Deze 8-daagse groepsreis brengt u niet alleen in de hoofdstad Reykjavík, maar ook naar plaatsen aan de west- en zuidkust waar u ’s avonds en ’s nachts goede kans heeft om noorderlicht te kunnen waarnemen. Overdag worden IJslands fenomenen bezocht. Zo staan natuurlijk de geisers en de Gouden Waterval (Gullfoss) op het programma. Ook brengt u een bezoek aan het Lava Center in Hvolsvöllur, waar u meer kunt zien en leren over de vulkaan die in 2011 uitbarstte en daarmee het vliegverkeer in heel Europa op z’n kop zette. Verder zijn bezoeken aan musea, watervallen, het gletsjermeer Jökulsárlón, het Skaftafell NP en de Secret Lagoon in het programma opgenomen. ’s Avonds kunt u steeds naar buiten om op zoek te gaan naar noorderlicht.

Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat uitsluitend te zien is aan de nachtelijke hemel. Het beste is het te zien tijdens helder weer met (bijna) geen wolken. Of en wanneer er noorderlicht te zien zal zijn, is niet te voorspellen. Door de opzet van deze reis (verblijf op lichtarme plaatsen) is de kans op het zien van dit spectaculaire fenomeen zo optimaal mogelijk gemaakt.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Beluga Adventures


Reisprogramma

Dag 1 Amsterdam – IJsland
Lijnvlucht Amsterdam – Keflavík FI 501 vertrek 13.00u aankomst 15.25u. Na aankomst op IJslandse luchthaven Keflavík wordt u naar uw hotel in het centrum van Reykjavík gebracht voor een overnachting op basis van logies/ontbijt.

Kunstwerk aan de haven van Reykjavik

Kunstwerk aan de haven van Reykjavik

Dag 2 Borgarnes
De ochtend begint met een stadstour door Reykjavík. Daarna rijdt de bus naar Borgafjörður. In deze vallei zijn verschillende vulkanische fenomenen te zien, zoals de Grábrókkrater, de heetwaterbron Deildartunguhver en de prachtige watervallen Hraunfossar en Barnafoss. De rit eindigt bij ons hotel, landelijk gelegen op enkele kilometers van Borganes. U verblijft hier twee nachten. ’s Avonds kan er als er geen noorderlicht te zien is een lezing over het noorderlicht en hoe te fotograferen gegeven worden.


Excursies


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 12 tot en met 19 februari 2025
Reisduur: 8 dagen/7 nachten.


Prijzen

Reissom:  €2.875 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.
Reissom alleengaanden: €3.498 op basis van een eenpersoonskamer.

Let op: reist u alleen, geef dan in het opmerkingenveld in onderstaand formulier aan of u een eenpersoonskamer wilt of een kamer wilt delen met een andere reiziger uit het reisgezelschap. Dit is alleen mogelijk als er nog een deelnemer van hetzelfde geslacht zich aangemeld heeft voor boeking op indeling. Indien u een kamer deelt met een andere reiziger betaalt u de reissom op basis van een 2-persoonskamer.

Minimum aantal deelnemers: 24.


Foto's en video


Praktische informatie

Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.