De Duitse Weinstrasse
met bezoek aan
de Federale Tuinbouwshow BUGA 23 in Mannheim

Intro

De Palts in Zuid-Duitsland wordt ook wel het “Toscane van Duitsland” genoemd. Het aangename klimaat in deze regio met zijn talrijke wijngaarden wordt gekenmerkt door de nabijheid van de Franse Elzas. Door het milde klimaat groeien hier vijgen, amandelen en zelfs exotisch fruit zoals kiwi’s en citroenen. In de deelstaat Rijnland-Palts liggen zes wijngebieden die samen maar liefst 70 procent van de wijnproductie van Duitsland vormen. De Duitse wijnroute werd officieel geopend op 19 oktober 1935. Naast wijn heeft deze regio veel meer te bieden zoals natuurschoon, historische plaatsen, kastelen, middeleeuwse ruïnes en in 2023 de BUGA. Mannheim aan de Rijn en Neckar organiseert de Federale Tuinbouwshow welke meer is dan een bloemenshow en een groot feest. Veel groen, historie en een veelbelovende toekomst.

Neustadt aan de Weinstrasse

Neustadt aan de Weinstrasse

Neustadt an der Weinstrasse
Het historische centrum met haar marktplein en oude straten vormen het hart van de stad. Hier herkent u direct het handelsmerk van Neustadt, de grote kloosterkerk met de twee oneven torens en de interne muur om de protestanten en de katholieken van elkaar te scheiden. Daarnaast ziet u het barokke stadhuis het “Scheffelhaus” uit de Renaissance-tijd en de stadsfontein die het plein het gevoel van vervlogen tijden geven. De sfeer is hier levendig dankzij de talloze wijnbarren en kleine restaurants met terrassen waar u kunt genieten van de wijnen en andere lokale culinaire verleidingen.

Lees hier het artikel uit Plus over Mannheim en Heidelberg

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis Speyer – Neustadt aan de “Weinstrasse”
Vertrek vanaf de door u gekozen opstapplaats (Amersfoort of Eindhoven) naar het in zuiden van Duitsland gelegen Speyer, in de deelstaat Rijnland Palts gelegen aan de monding van de Rijn. Wat als eerste opvalt in de plaats, is de Oude Poort. Maak kennis met deze meer dan 2000 jaar oude keizerlijke stad en laat u betoveren door kerkarchitectuur, bijzondere gevels, kronkelende straatjes en romantische plekjes onder leiding van een lokale gids. We brengen een bezoek aan de kathedraal welke u van veraf op weg naar Speyer al ziet liggen. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Neustadt aan de “Weinstrasse” alwaar we 3 nachten verblijven. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen:


Accommodatie

U verblijft in Achat Hotel***, Neustadt an der Weinstrasse


Reisdata

Reisperiodes:
van 2 tot en met 5 juni 2023
en
van 15 tot en met 18 september 2023

Reisduur: 4 dagen/3 nachten

Lees hier het artikel uit Plus over Mannehim en Heidelberg


Prijzen

Reissom: €684 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €90

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.