Schotland per trein
Een unieke ontdekkingsreis met de bijzondere treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden.

Intro

Een unieke ontdekkingsreis met de bijzondere treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden. Aan mysterieuze ‘lochs’ gelegen historische kastelen, de toppen van de woeste Cairngorm Mountains en de eilanden aan Schotlands westkust vormen de boeiende ingrediënten van onze treinreis. Een ‘Scottish Evening’ aan Edinburghs statige ‘Royal Mile’ zet de kroon op ons Schotse avontuur.

De hoogtepunten

 • Edinburgh
 • de West Highland Railway
 • Ballachulish
 • Neptune’s Staircase
 • Isle of Mull
 • Duart Castle
 • de Jacobite Steam Train
 • de Kyle Line naar Kyle of Lochalsh

Routekaart

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1
Aankomst in Edinburgh
U vliegt vanuit Amsterdam naar Edinburgh. Na aankomst begeeft u zich op eigen gelegenheid naar het dichtbij het treinstation en Princes Street gelegen Apex Hotel Waterloo Place. Hier wordt u aan het eind van de middag verwelkomd door uw tourmanager, waarna u de rest van de dag vrij bent om alvast kennis te maken met de Schotse hoofdstad. ’s Avonds maakt u tijdens het diner in het hotel kennis met uw reisgenoten.
Inclusief: diner

Dag 2 & 3
De West Highland Line
We reizen vandaag door naar Glasgow, waar we overstappen op de trein van de West Highland Railway. De West Highland Line staat te boek als een van de meest spectaculaire spoorwegtrajecten ter wereld. Het spoor volgt eerst een heuvelrug met uitzicht op Gare Loch, alvorens we kennismaken met het idyllische oerlandschap van de Schotse Hooglanden. De route voert ons langs de westelijke oevers van Loch Lomond en loopt dan snel omhoog van Crianlarich naar Upper Tyndrum en het ruige Rannoch Moor, een onherbergzaam gebied met laagveen, heldere bergstromen en oeroude bossen die alleen vanuit onze comfortabele trein te zien zijn. Machtige bergruggen vormen het imposante decor van onze treinreis als we Fort William, aan de voet van de ruim 1.300 meter hoge Ben Nevis naderen. Na aankomst transfer naar het nabijgelegen Ballachulish voor 3 overnachtingen.


Excursies


Accommodatie

Wat zijn Great Rail Journeys?

Great Rail Journeys


Reisdata

Voor deze reis zijn er verschillende vertrekdata mogelijk (zie bij prijzen). Deze reis boekt u individueel op aanvraag. Gedurende de gehele reis in Schotland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies. U reist in Internationaal, voornamelijk Brits gezelschap. Voor deze reis is het van belang dat u goed ter been bent.

Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Reisdata en prijzen

Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden.

Toeslag 1 persoonskamer: vanaf €698 p.p.


Foto's en video


Praktische informatie

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).
Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.