Schotland per trein
Een unieke ontdekkingsreis met de luxe treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden.

Intro

Een unieke ontdekkingsreis met de luxe treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden. Aan mysterieuze ‘lochs’ gelegen historische kastelen, de toppen van de woeste Cairngorm Mountains en de eilanden aan Schotlands westkust vormen de boeiende ingrediënten van onze treinreis. Een ‘Scottish Evening’ aan Edinburghs statige ‘Royal Mile’ zet de kroon op ons Schotse avontuur.

De hoogtepunten

 • Edinburgh
 • de West Highland Railway
 • Ballachulish
 • Neptune’s Staircase
 • Isle of Mull
 • Duart Castle
 • de Jacobite Steam Train
 • de Kyle Line naar Kyle of Lochalsh

Routekaart

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1
Aankomst in Edinburgh
U vliegt vanuit Amsterdam naar Edinburgh. Na aankomst begeeft u zich op eigen gelegenheid naar het dichtbij het treinstation en Princes Street gelegen Apex Hotel Waterloo Place. Hier wordt u aan het eind van de middag verwelkomd door uw tourmanager, waarna u de rest van de dag vrij bent om alvast kennis te maken met de Schotse hoofdstad. ’s Avonds maakt u tijdens het diner in het hotel kennis met uw reisgenoten.
Inclusief: diner

Dag 2 & 3
De West Highland Line
We reizen vandaag door naar Glasgow, waar we overstappen op de trein van de West Highland Railway. De West Highland Line staat te boek als een van de meest spectaculaire spoorwegtrajecten ter wereld. Het spoor volgt eerst een heuvelrug met uitzicht op Gare Loch, alvorens we kennismaken met het idyllische oerlandschap van de Schotse Hooglanden. De route voert ons langs de westelijke oevers van Loch Lomond en loopt dan snel omhoog van Crianlarich naar Upper Tyndrum en het ruige Rannoch Moor, een onherbergzaam gebied met laagveen, heldere bergstromen en oeroude bossen die alleen vanuit onze comfortabele trein te zien zijn. Machtige bergruggen vormen het imposante decor van onze treinreis als we Fort William, aan de voet van de ruim 1.300 meter hoge Ben Nevis naderen. Na aankomst transfer naar het nabijgelegen Ballachulish voor 3 overnachtingen.


Excursies


Accommodatie

Wat zijn Great Rail Journeys?

Great Rail Journeys


Reisdata

Voor deze reis zijn er verschillende vertrekdata mogelijk (zie bij prijzen). Deze reis boekt u individueel op aanvraag. Gedurende de gehele reis in Schotland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies. U reist in Internationaal, voornamelijk Brits gezelschap. Voor deze reis is het van belang dat u goed ter been bent.

Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Reisdata en prijzen

Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamers door 2 personen. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden.

Toeslag 1 persoonskamer: vanaf €430,- p.p.


Foto's en video


Corona

Incento en metplusopreis nemen de maatregelen en beslissingen voor reizen op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen van het desbetreffende land. Daarnaast hebben we regelmatig contact met tal van onze partners in het buitenland, zoals treinmaatschappijen, hotels, vervoersmaatschappijen en agenten. De veiligheid en gezondheid van u als passagier staat voorop.

Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Die wijzigt immers per dag. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen.


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.