Rome, de eeuwige stad
Kunst, Geschiedenis en Architectuurschatten.

Intro

De Italiaanse stad Rome behoort tot de best bezochte steden ter wereld. In welke stad vindt u zoveel historische bezienswaardigheden? Rome is één groot openluchtmuseum waar u op elke hoek van de straat wel met historische bezienswaardigheden wordt geconfronteerd. Het fraaie oude decor camoufleert echter een zeer jong en kloppend hart: trendy en levendig… La Dolce Vita (het Goede Leven) op zijn best. Dat is het hedendaagse Rome!

Kunst, Geschiedenis en Architectuurschatten. Meer dan twee en een halve millennia hebben het veelzijdige gezicht van de Italiaanse hoofdstad gevormd. Volgens de legende, ooit gesticht door Romulus, gevormd tot een stad door Etruskische koningen, Romeinse senatoren en Caesar groeide het geleidelijk uit tot het centrum van een gigantisch rijk.

Colloseum

Colloseum

Ook de omgeving van Rome is zeker de moeite waard. Ostia Antica gelegen aan de kust was in de Romeinse tijd dé havenplaats van Rome. De stad is grotendeels bewaard gebleven en opgegraven. Het is één van de best bewaarde Romeinse steden van Italië. Frascati, gelegen in het regionale park Castelli Romani, in de Albaanse Heuvels wordt omgeven door wijnvelden gelegen op de omliggende vulkanische hellingen. De ideale plek voor een gezellig afscheidsdiner.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1 – heenreis.
Vlucht naar Rome gevolgd door transfer naar het centraal gelegen Hotel Orazio Palace**** (of gelijkwaardig). Aan het begin van de avond maken we een rondrit door het prachtige verlichte Rome. U komt onder andere langs Villa Borghese, de Via Veneto, het Monument van Victor Emanuelle II, het Colosseum, het Forum Romanum, de Engelenburcht en natuurlijk het Vaticaan. We sluiten de dag af met een diner in een typische Trattoria in het centrum van de stad. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2 – Stadsbezichtiging incl. glazen lift naar het dak van het monument Victor Emanuelle II (ca. 6 uur)
Als u in Rome bent en een voorbijganger naar een specifieke locatie vraagt, zult u vaak als antwoord krijgen: “Daar is het mooi – maar het is tamelijk ver”. De stad is zowel groot als groots. Om u zoveel mogelijk bezienswaardigheden te laten zien en u toch enigszins een oriëntatiegevoel te geven in de altijd gezellige maar chaotische straten van Rome maken we vandaag een uitgebreide rondrit/wandeling door de stad. We volgen de meer dan duizenden jaren oude routes door het doolhof van het oude, middeleeuwse en moderne centrum. U komt zowel langs culturele als cultische centra, het Colosseum, het Forum Romanum, de Spaanse trappen, de Trevifontein, vele kerken en talloze wereldberoemde bezienswaardigheden. Een hoogtepunt is de tocht met de glazen lift naar het observatiedek van het Monument Vittorio Emanuelle II, een geweldige ervaring! Rome aan uw voeten. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor 1 optionele excursie:
Antiek Rome met Nederlandstalige lokale gids, vervoer en entree (ca. 3 uur).
Prijs: € 80 per persoon


Accommodatie

U logeert in Hotel Orazio Palace**** (of gelijkwaardig).


Reisdata

Reisperiodes:
van 10 tot en met 15 april 2023
op basis van het aantal personen heeft vertrekdatum 10 april een gegarandeerd vertrek

van 2 tot en met 7 oktober 2023

Reisduur: 6 dagen/5 nachten


Prijzen

Reissom: €1.425 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €440

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Corona

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.