Valencia
sinaasappelstad aan de Spaanse Oostkust
Valencia heeft alles! Een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea op het gebied van kunst en wetenschap, stadsparken, stadsstranden en een wervelend straatleven.

Intro

Valencia de derde grootste stad van Spanje, waar de zon bijna het gehele jaar door veelvuldig schijnt, heeft alles! Een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea op het gebied van kunst en wetenschap, stadsparken, stadsstranden en een wervelend straatleven. Ook heeft het een rijke traditie op het vlak van gastronomie; rijstschotels, paella, tortilla en gazpacho. De typisch Valenciaanse drankjes horchata (orxata) en agua de Valencia zijn het proeven zeker waard. Gedurende de reis krijgt u tevens de gelegenheid kennis te maken met het prachtige natuurgebied Albufera, gelegen buiten de stad, met zijn prachtige flora en fauna en tevens het grootste rijstteeltgebied van Spanje.

Ciudad-de-las-Artes-y-Ciencias

Ciudad de las Artes y Ciencias

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis – Tapastour

Vlucht naar Valencia gevolgd door transfer naar het Boutique hotel Lindala in Valencia (of gelijkwaardig). Het hotel is gelegen in het hart van de kleurrijke visserswijk El Cabanyal, gevestigd in een oude vermoutfabriek, op een steenworp afstand van de Middellandse zee. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en patio waar het prima vertoeven is. De moderne kamers zijn voorzien van airco, badkamer met bad of douche en toilet, föhn, tv en WiFi. Aan het begin van de avond beginnen we aan een tapastour door de oude visserswijk Cabanyal. Een kleurrijke en karakteristieke wijk met lage vissershuisjes (cabanas), dat vroeger een dorpje was dat los stond van de stad Valencia. Gedurende de wandeling onder begeleiding van de lokale Nederlandstalige gids krijgt u een goed beeld van deze authentieke wijk met gekleurde huisjes en haar historie. Op de route zullen een aantal restaurantjes bezocht worden waar typische tapas (hapjes) uit de wijk Cabanyal worden geserveerd met een drankje.
Diner (tapas), overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt optioneel boeken voor de volgende excursies:


Accommodatie

Het Boutique hotel Lindala in Valencia.


Reisdata

Reisperiode: van 25 september tot en met 1 oktober 2023
Reisduur: 7 dagen/6 nachten


Prijzen

Reissom:  €1.445 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
Toeslag alleengaanden (2-persoonskamer voor alleengebruik): €330

Minimum aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.