Treinreis door zuidelijk Noorwegen, Noorse Pracht
Geniet tijdens deze 8-daagse reis van diepe fjorden, oneindige vergezichten, charmante steden en schitterende spoortrajecten.

Intro

Diepe fjorden, oneindige vergezichten en charmante steden: deze reis per trein biedt u alles wat Noorwegen zo geliefd maakt.

In 8 dagen nemen wij u mee naar bezienswaardige steden, adembenemende fjorden en schitterende spoortrajecten. Na een bezoek aan het bezienswaardige Oslo reist u met de beroemde Bergen-spoorlijn, welke gezien wordt als één van de mooiste spoortrajecten van Europa, naar Myrdal. Vervolgens stapt u over op de Flåm-spoorlijn voor een schitterende treinreis naar het plaatsje Flåm. Deze spoorlijn staat bekend als een van de steilste spoortrajecten ter wereld. Met een stijging van 865 meter over 20 kilometer lengte een unieke reiservaring. Het plaatsje Flåm is prachtig gelegen aan de Aurlandsfjord, een vertakking van de beroemde Sognefjord (langste en diepste fjord van Noorwegen) en staat vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U vervolgt uw reis met een pittoreske cruise over de Aurlands- en de Naeroyfjord. In het plaatsje Gudvangen gaat u van boord en reist u per bus via een mooie route verder naar Voss, waar u 1 nacht verblijft. De volgende dag reist u via de Bergen-spoorlijn naar het kleurrijke Bergen. U zult versteld staan van de schoonheid van Zuidelijk Noorwegen.

Uitzicht op Flam

Uitzicht op Flam

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Oslo
Vanuit Amsterdam vliegt u naar Oslo. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht 2 nachten in het 4* Clarion the Hub Hotel (of gelijkwaardig), gelegen op 100 meter van het centraal station.

Dag 2 – Oslo
Vandaag heeft u de tijd om Oslo op eigen gelegenheid te verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de stad is het leuk om een vier uur durende stadstour per bus te maken. Of bezoek het Royal Castle, het nieuwe Operahuis, het Akershus Fort of de Aker Brygge met z’n exclusieve winkels, restaurants en het beroemde Vigeland park met z’n bijzondere beeldentuin. Ook is het de moeite waard om op het eiland Bigdøy een bezoek te brengen aan het Viking scheepsmuseum, het poolschip Fram of het Kontiki museum. Indien gewenst kunt u bij het ‘Oslo Visitor Centre’ (nabij het station) een Oslo Pass kopen. Hiermee heeft u gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden, gratis openbaar vervoer en krijgt u korting op excursies en aangesloten restaurants.


Excursies


Accommodatie

Bergen Spoorlijn en Flåm Spoorlijn
De Bergen Spoorlijn spoorlijn verbindt de Hanzestad Bergen met de Noorse hoofdstad Oslo. Internationaal wordt deze spoorlijn beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Het ruige Scandinavische klimaat heeft gezorgd voor een landschap dat vrijwel nergens ter wereld wordt overtroffen. Gedurende de treinreis heeft u een prachtig uitzicht op de adembenemende natuur vanuit het gemak van een comfortabel rijtuig.

De Flåm Spoorlijn is een zijtak van de Bergen Spoorlijn. U stapt over in het plaatsje Myrdal. In Myrdal begint de 20 kilometer lange afdaling over een van de meest steile spoortrajecten ter wereld. Eindpunt is Flåm, mooi gelegen aan de Aurlandsfjord. Onderweg passeert de trein talloze haarspeldbochten, spiraalbochten en maar liefst 20 tunnels, waarvan er 18 met de hand zijn uitgehakt. Het omringende landschap is spectaculair met rivieren en watervallen, sneeuw bedekte bergtoppen en in de verte gelegen boerderijen.


Reisdata

Reisperiode: dagelijks vertrek van mei tot en met september 2022, deze reis boekt u individueel op aanvraag.
Heeft u interesse? Vult u dan het contactformulier in met de gewenste reisdatum en uw evt. opmerkingen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: vanaf €1.698 p.p., deze reis boekt u individueel op aanvraag.
Heeft u interesse? Vult u dan het contactformulier in met de gewenste reisdatum en uw evt. opmerkingen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Toeslagen:
Toeslag 1-persoonskamer: v.a. €400 p.p
Toeslag 2-persoons kamer met balkon voor 2 nachten: v.a. €198 per kamer
Toeslag treinreizen in eerste klas: op aanvraag.


Foto's en video


Corona

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).
Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.