Betoverend Mauritius
Ontdek het betoverende Mauritius tijdens deze 10-daagse vlieg- en excursiereis

Intro

Ontdek het betoverende Mauritius tijdens deze 10-daagse vlieg- en excursiereis. Mauritius is gelegen in de Indische Oceaan ter hoogte van Mozambique en Madagaskar, ten oosten van het vasteland van Afrika. Groen laaggebergte domineert het binnenland en de circa 177 kilometer lange kustlijn bestaat vooral uit prachtige tropische stranden omgeven door een helderblauwe zee met een betoverend koraalrif.  Dit bijzondere eiland heeft echter veel meer te bieden, van unieke bezienswaardigheden tot fraaie natuurgebieden. Kortom een droombestemming!

De onderwaterwereld van Mauritius

De onderwaterwereld van Mauritius

Tijdens deze reis ontdekken we onder andere het groene zuiden, varen we naar het tropische paradijs Ile aux Cerfs en volgen we de beroemde theeroute. Een tropische reis vol natuurlijke schoonheid, culturele ontdekkingen en culinaire verrassingen. Begin 16e eeuw zetten de Portugezen als eerste voet aan land op het onbewoonde eiland Mauritius. De Portugezen gebruikten het eiland als tussenstop op de route naar Zuid- en Oost-Azië, maar vestigden zich er niet. Het eiland bleef onbewoond tot het in 1598 op beperkte schaal gekoloniseerd werd door Nederlandse zeelieden onder leiding van Wybrand van Warwijck. Hij noemde het naar de toenmalige stadhouder Maurits graaf van Nassau, de latere prins van Oranje. Het eiland werd vanaf 1638 als verversingsstation gebruikt voor de schepen van de V.O.C. Simon van der Stel ontwikkelde met succes de suikerteelt; nog altijd vormt de export van suiker een zeer belangrijke bron van inkomsten voor het eiland. Nadat de Nederlanders in 1710 hun verversingsstation naar Kaap de Goede Hoop hadden verhuisd, dit lag beter op de route van de V.O.C. schepen, werd Mauritius in 1721 gekoloniseerd door de Fransen. Maak kennis met de geschiedenis, cultuur en prachtige natuur van Mauritius!

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenvlucht
Vandaag vertrekt u voor uw excursiereis naar het paradijselijke Mauritius. Vlucht vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven van Mauritius.

Dag 2. Aankomst
’s Ochtends na aankomst transfer naar uw hotel Tamassa in Bel Ombre (of gelijkwaardig). Mauritius is een tropisch paradijs met prachtige witte stranden en blauwe wateren. Maar dat is zeker niet alles wat Mauritius te bieden heeft…
Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor 3 optionele excursies:


Accommodatie

U verblijft op het resort Tamassa Bel Ombre**** , gelegen aan de zuidkust van Mauritius op circa 1 uur rijden van de internationale luchthaven, in Bel Ombre.


Reisdata

Reisperiode: van 2 tot en met 11 mei 2024 op aanvraag
Reisduur: 10 dagen


Prijzen

Reissom: €2.999 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik €450

Minimum aantal deelnemers: 15


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.