Kerstreis naar Sarnen in Zwitserland
breng de kerstdagen gezellig metplusopreis door

Intro

Omgeven door een fascinerende bergwereld en de prachtige Sarnersee is Sarnen dé ideale uitvalbasis voor deze Kerstreis om het betoverende winterlandschap in Centraal Zwitserland te ontdekken, de regio waar Zwitserland in 1291 werd gesticht. Sarnen, de hoofdstad van het Zwitserse kanton Obwalden, is dorps van karakter maar heeft het gevarieerde aanbod van een kleine stad. Het oude barokke raadshuis en het klooster St. Andreas met zijn twee torens uit het jaar 1740 zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. De belangrijkste schat is het “Weisse Buch von Sarnen”: de oudste Zwitserse kroniek.

Luzern

Luzern

In de directe omgeving bevinden zich de populairste reisbestemmingen van het land: Luzern aan de Vierwaldstättersee, Bern, de hoofdstad van de Zwitserse confederatie en het Berner Oberland met zijn beroemde bergreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau: “het dak van Europa” met een hoogte van 3475 meter. Bijzonder zijn de fraai beschilderde “dakhemels” in Aarau, het kloosterdorp Engelberg, het fascinerende Winter Wonderland en de indrukwekkende treinritten. Laat u verrassen tijdens deze veelzijdige 8-daagse Kerstreis!

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1.  Heenreis
Vanaf de door u gekozen opstapplaats (Amersfoort of Eindhoven) rijden we naar ons overnachtingshotel Alemannenhof in Schallstadt, Zuid-Duitsland. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2. Aarau – Sarnen
Na het ontbijt rijden we naar Aarau, hoofdstad van het kanton Aargau in de Zwitserse Hoogvlakte en gelegen aan de rivier de Aare, waaraan de stad en het kanton dan ook hun naam hebben te danken. De fraaie oude binnenstad kan zich beroemen op de mooist beschilderde onderzijden van dakoversteken van Zwitserland, de zogenaamde “dakhemels”. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Sarnen. Na het diner brengen we een bezoek aan Winter Wonderland Luzern om te genieten van een winterse lichtshow direct aan het Vierwoudstrekenmeer. In de nachtelijke natuur zult u  betoverd worden door meer dan 300 grote en kleine lichtobjecten op een pad tussen magische mythische wezens. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt boeken voor de volgende optionele excursie:
“Dak van Europa” treinrit vanaf Kleine Scheidegg v.v.
prijs:€82 p.p.


Accommodatie

U logeert in Hotel Krone****


Reisdata

Reisperiode:
van 21 tot en met 28 december 2022
op basis van het aantal personen heeft deze reis een gegarandeerd vertrek

Reisduur:  8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom €1.520 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €185
of
toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik: €275

Minimum aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Corona

Per bestemming gelden verschillende maatregelen met betrekking tot Covid-19. In steeds meer landen geldt inmiddels een 2G-beleid. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn. Ook geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin.

Bij het 2G-beleid moet u beschikken over:
1. Een geldig vaccinatiebewijs, of
2. Een geldig herstelbewijs

In sommige gevallen dient u daarnaast ook een negatieve PCR-test te tonen, niet ouder dan 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.