Herfstkleuren en noorderlicht op IJsland
een onvergetelijke ervaring!

Intro

IJsland is een goede locatie om noorderlicht te zien. Gedurende de herfst is er kans dat dit fenomeen zich manifesteert. Eén van de belangrijkste voorwaarden om het noorderlicht te kunnen zien, is dat de nachtelijke lucht licht tot onbewolkt is. Met deze groepsreis gaat u niet alleen op zoek naar het noorderlicht maar ziet u ook de geothermische activiteiten en het prachtige herfstlandschap van het schiereiland Snæfellsnes en de zuidkust van IJsland. Tevens staan vulkanen, gletsjermeren, watervallen, dorpjes, IJslandse paarden en IJslandse proeverijen op het programma. Gaat u ook mee op jacht naar het noorderlicht?

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Deze 8-daagse groepsreis brengt u niet alleen in de hoofdstad Reykjavík, maar ook naar plaatsen aan de west- en zuidkust waar u ’s avonds en ’s nachts goede kans heeft om noorderlicht te kunnen waarnemen. Overdag worden IJslands fenomenen bezocht. Zo staan natuurlijk de geisers en de Gouden Waterval (Gullfoss) op het programma. Ook brengt u een bezoek aan het va Exhibition Center, waar u meer kunt zien en leren over de vulkaan die in 2011 uitbarstte en daarmee het vliegverkeer in heel Europa op z’n kop zette. Verder zijn bezoeken aan musea, watervallen, het gletsjermeer Jökulsárlón, het Skaftafell NP en aan een wamwater bad of lagune (bijv. Blue Lagoon of Secret Lagoon) in het programma opgenomen. ’s Avonds kunt u steeds naar buiten om op zoek te gaan naar noorderlicht.

Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat uitsluitend te zien is aan de nachtelijke hemel. Het beste is het te zien tijdens helder weer met (bijna) geen wolken. Of en wanneer er noorderlicht te zien zal zijn, is niet te voorspellen. Door de opzet van deze reis (verblijf op lichtarme plaatsen) is de kans op het zien van dit spectaculaire fenomeen zo optimaal mogelijk gemaakt.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Beluga Adventures


Reisprogramma

Dag 1 Amsterdam – IJsland
Lijnvlucht Amsterdam – Keflavík FI 501 vertrek 13.00u aankomst 15.25u. Na aankomst op IJslandse luchthaven Keflavík per Flybus van de luchthaven naar Hotel Klettur in Reykjavík voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Hallgrimskirkja-Cathedral-Reykjavic

Hallgrimskirkja Cathedral, Reykjavic

Dag 2 Borgarnes
De ochtend begint met een stadstour door Reykjavík. Daarna rijdt de bus naar Borgafjörður. In deze vallei zijn verschillende vulkanische fenomenen te zien, zoals de Grábrókkrater, de heetwaterbron Deildartunguhver en de prachtige watervallen Hraunfossar en Barnafoss. De rit eindigt bij hotel in Borgarnes gebracht waar de groep twee nachten verblijft. Later in de middag is er een informatiebijeenkomst over het fenomeen noorderlicht. Na het diner wordt een wandeling gemaakt om de hemel af te speuren naar noorderlicht.


Excursies


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 4 tot en met 11 oktober 2024
Reisduur: 8 dagen/7 nachten.


Prijzen

Reissom:  €2.924 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.
Reissom alleengaanden: €3.634 op basis van een eenpersoonskamer.

Let op: reist u alleen, geef dan in het opmerkingenveld in onderstaand formulier aan of u een eenpersoonskamer wil of een kamer wil delen met een andere reiziger uit het reisgezelschap. Dit is alleen mogelijk als er nog een deelnemer van hetzelfde geslacht zich aangemeld heeft voor boeking op indeling.
Indien u een kamer deelt met een andere reiziger betaalt u de reissom op basis van een 2-persoonskamer.

Minimum aantal deelnemers: 20.


Foto's en video


Praktische informatie

Wij adviseren u om goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.