Harzgebergte en Rijnkloof
op ontdekkingstocht door twee van de meest pittoreske regio's van Duitsland

Intro

Ga met ons mee op ontdekkingstocht door twee van de meest pittoreske regio’s van Duitsland. We verkennen de karakteristieke middeleeuwse dorpjes en toppen van het Harzgebergte per historische smalspoorbaan en ontdekken vervolgens de natuurlijke schoonheid van de Rijnkloof (UNESCO Werelderfgoed) tijdens een cruise over het mooiste deel van de rivier, waar de legendarische Lorelei-rots nog steeds betoverend is.

Rijnvallei

Rijnvallei

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1 – Utrecht CS – Keulen HBF
In de loop van de ochtend ontmoeting met uw Nederlandssprekende tourleader en medereizigers op het station van Utrecht. Vervolgens stapt u aan boord van de ICE naar Keulen, waar u in de loop van de middag aankomt. Reistijd ca. 3 uur. Bij aankomst volgt de transfer naar het 4* Maritim Hotel Keulen. De rest van de middag is ter vrije besteding en ’s avonds wordt u uitgenodigd voor het welkomstdiner.
verzorging: diner

Dag 2 – Het Harz gebergte
Ontbijt in het hotel, gevolgd door de transfer naar het station van Keulen. Hier stapt u aan boord van de trein naar Hannover. Na aankomst in Hannover reizen we per touringcar verder door het schitterende landschap van het Harz gebergte. Het gebergte omringt een door rivieren uitgehouwen landschap met ruige rotspartijen, waar pittoreske beekjes door de bossen slingeren. We stoppen om het schilderachtige stadje Goslar te bezoeken, een UNESCO-werelderfgoed bestemming, waar ingewikkeld houtsnijwerk de voorkant van pittoreske vakwerkhuizen siert. U krijgt de kans om op eigen gelegenheid rond te wandelen en te lunchen. Rond 16.00 uur verlaten we per touringcar Goslar en rijden verder naar Wernigerode, een eveneens aantrekkelijke stad, mooi gelegen in de Harz. Wernigerode was vroeger de hoofdstad van het middeleeuwse graafschap met de gelijknamige naam Wernigerode. Na de Napoleontische oorlogen werd het een deel van Saksen. U verblijft vier nachten in het HKK Hotel Wernigerode.
verzorging: ontbijt en diner


Excursies


Accommodatie

Lees hier informatie over de hotels en treinen


Reisdata

Reisdatum: van 11 tot en met 19 augustus 2024
Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Reissom: € 2.798 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.
Toeslag éénpersoonskamer: € 360

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Het minimum aantal deelnemers is 15 personen.
Het maximaal aantal deelnemers is ca. 25 personen.


Foto's en video


Praktische informatie

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn en zonder moeite 30 tot 45 minuten achter elkaar te kunnen lopen. Houdt er rekening mee dat er op verschillende soorten terreinen gelopen wordt, waaronder straten met kinderkopjes en rechte onverharde paden. Op stations stapt u de trein in en uit en wordt er soms van perron gewisseld.


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  Opmerkingen (evt. preferenties, dieetwensen, mobiliteitsbeperking)

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.