Per legendarische Glacier Express
door het Zwitserse berglandschap

Intro

Met de Glacier Express van St.Moritz naar Zermatt
Tijdens deze 3-daagse reis stapt u aan boord van de legendarische trein ‘Glacier Express’ die u in 7,5 uur van St. Moritz naar Zermatt brengt. Een verbazingwekkende tocht door een oneindigheid aan schilderachtige decors. U reist over 291 bruggen en viaducten, door 91 tunnels en door een ruig Alpenlandschap dat u geen moment zal vervelen. Het hoogste punt van uw treinreis ligt op 2.033 meter: de Oberalppas. Geniet aan boord van deze beroemde trein van de schoonheid van het landschap en de uiterst gastvrije service aan boord. Sinds 2019 heeft de trein ook een Excellence class. Dit is de meest luxueuze manier van reizen per trein. U heeft gegarandeerd een ruime stoel aan het raam, er is een exclusieve bar, conciërgeservice en persoonlijke reisbegeleiding. De treinreis is een feestje met champagne en amuses en een heerlijk vijfgangenmenu met bijpassende wijnen.

De legendarische Glacier Express

De legendarische Glacier Express

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Incento.


Reisprogramma

Dag 1 – Nederland – St. Moritz
Treinreis van Basel (of Zwitserse luchthaven) naar St. Moritz voor uw eerste hotelovernachting.

Ons advies: reis overdag comfortabel per ICE International hogesnelheidstrein naar Basel waar u overstapt op een aansluitende trein naar uw eerste hotelplaats. Na de laatste hotelovernachting reist u op dezelfde snelle wijze terug naar Nederland. Voor details: zie bij prijzen.


Excursies


Accommodatie

Glacier Express
Aan boord van de Glacier Express reist u in ca. 7½ uur door een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en viaducten (291) en tunnels (91) passeert krijgt de trein ook te maken met enorme hoogteverschillen, waardoor op bepaalde trajecten gebruik wordt gemaakt van tandrad. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met zijn eerste- en tweedeklas panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring!

De legendarische Glacier Express

De legendarische Glacier Express

Hoogtepunten onderweg zijn er volop, zoals het Landwasser-viaduct bij Filisur, het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur, waar de “Zwitserse Grand Canyon” wordt doorsneden, het Rhônedal bij Brig, de Oberalppas met zijn 2.033 meter hoogte, het hoogste punt op de route van de Glacier Express en op het eind van de reis de ongenaakbare top van de Matterhorn die hoog boven Zermatt uittorent.


Reisdata

Vertrekdata 2022 / 2023:
Dagelijks tussen 5 januari en 31 maart 2022
Dagelijks tussen 1 april en 22 oktober 2022
Dagelijks tussen 8 januari en 30 maart 2023

Reisduur: 3 dagen/2 nachten


Prijzen

Vertrekdata 2022 / 2023
Prijs per persoon o.b.v. 3 * hotels
Dagelijks tussen 5 januari en 31 maart v.a. €698 p.p.
Dagelijks tussen 1 april en 22 oktober v.a. €598 p.p.
Dagelijks tussen 8 januari en 30 maart 2023 v.a. €698 p.p.

Vertrekdata 2022 / 2023
Prijs per persoon o.b.v. 4 * hotels
Dagelijks tussen 5 januari en 31 maart v.a. €798 p.p.
Dagelijks tussen 1 april en 22 oktober v.a. €698 p.p.
Dagelijks tussen 8 januari en 30 maart 2023 v.a. €798 p.p.

Genoemde tarieven zijn per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen.

Let op: in sommige hotels dient de city tax ter plaatse afgerekend te worden (CHF 3 – CHF 7 per persoon per nacht)


Foto's en video


Corona

Op reis en de COVID-19 spelregels
Alhoewel we de afgelopen periode weer volop konden reizen, nemen sommige landen opeens strengere maatregelen vanwege de nieuwe variant van het coronavirus (omikron).
Voor vrijwel alle bestemmingen geldt momenteel de 2G -regel. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn.
U beschikt dan over:
1. een geldig vaccinatiebewijs, of
2. een geldig herstelbewijs

Tevens geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin. In veel gevallen dient u daarnaast ook aanvullend een negatieve PCR-test te tonen niet ouder dan bijv. 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.
Het is de verantwoordelijkheid van de individuele passagier om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.