Pracht en praal langs de Donau
De Donau
van Boekarest tot München

Intro

Boek nu met een gerust hart!
Wordt de cruise door Rivages du Monde geannuleerd? Dan kunt u of omboeken naar een andere cruise/datum of u krijgt uw geld terug.
Wilt u zelf de cruise annuleren en u heeft via Rivages du Monde een verzekering afgesloten? Dan dekt deze verzekering de gevolgen van pandemieën (zoals Covid19).

De Donau, van Boekarest tot München
De Donau, rivier van legendes, heeft de grootste rijken aan haar oevers zien ontstaan en uiteenvallen. Deze fascinerende rivier, wieg van de Europese geschiedenis, is met een lengte van meer dan 3000 km de tweede langste stroom in Europa. Ze doorkruist niet minder dan 10 verschillende landen tot ze zich in de Zwarte Zee stort. De wateren van de Donau bevaren, is de loop van een duizendjarige geschiedenis volgen in het hart van Midden-Europa. Het is duiken in de meanders van een epos waar een veelheid aan volkeren, invloeden, kunsten en culturen zich vermengen. Muziek, architectuur, schilderkunst, zelfs de smaak van de koffie en de bijbehorende gebakjes: de Donau heeft een onvergelijkbare levenskunst voortgebracht. Wenen en Boedapest, als keizerlijke en koninklijke steden, zijn daar de mooiste voorbeelden van.

Uw vaarroute

Uw vaarroute

Aan boord van de M/S Amadeus Elegant geniet u van een bevoorrechte plaats om dit historisch theater te aanschouwen. Emoties gegarandeerd wanneer u op het dek van het schip de romantische lichten van Boedapest bewondert, wanneer u in het park van het paleis Schönbrunn in de voetsporen van de keizerin treedt, of wanneer u in Vukovar de tranen van het hedendaagse Europa voelt. De Donau is waarschijnlijk één van de mooiste wandelingen doorheen de geschiedenis.

Prachtig verlicht Boedapest
Als er een stad is die beroemd staat om zijn verlichting, dan is het Boedapest wel. De stad schittert en fonkelt zodra de zon onder gaat. Wanneer uw schip de Hongaarse hoofdstad verlaat, wordt u allen aan dek uitgenodigd om de schoonheid van de verlichte monumenten te bewonderen. Laat u verrassen door het indrukwekkende Parlement, een historisch neogotisch juweel. Laat u verbluffen door de sprankelende Kettingbrug die sinds 1849 de twee steden Boeda en Pest met elkaar verbindt. Ook het kasteel van de Hongaarse koningen, het Vissersbastion en de Matthiaskerk op hun heuvel zullen u verrukken. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op beide oevers van de Donau. Deze nachtrondvaart zal u de parel van de Donau op zijn best laten zien. Een magisch en romantisch moment.

Boedapest

Boedapest

De betoverde vallei
Groene hellingen die loom langs de Donau liggen en zonovergoten wijngaarden op de heuvels: dit is het landschap van de Wachau, de meest betoverende riviervallei van Europa. Het Oostenrijkse wereldberoemde wijngebied werd in 2000 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De schoonheid van het landschap, dat al duizenden jaren manueel wordt bewerkt, en de kwaliteit van de witte wijnen worden alleen geëvenaard door de romantische charme van de steden en dorpen langs de oevers. Langs de Donau komt u de abdij van Melk tegen, een meesterwerk van barokke architectuur, de blauwe torens van Dürnstein en duizend andere culturele schatten, die al eeuwenlang bron van legendes zijn.

Troeven van uw cruise

 • Bezoeken aan Boekarest, Belgrado, Boedapest, Bratislava, Wenen en een stadsrondrit in München inbegrepen
 • Voordrachten aan boord gebracht door een Balkan specialist
 • Een ruime keuze aan facultatieve excursies
 • Wijn inbegrepen tijdens de maaltijden op het schip
 • Een piano concert aan boord

Martin Ivanov, pianorecital aan boord.
Geboren in Bulgarije, begon Martin Ivanov op 4-jarige leeftijd piano te spelen. Na verschillende onderscheidingen en tournees in de grootste steden van Europa speelt hij in 2016 een recital voor France Musique en maakt hij in 2020 zijn debuut in de Golden Hall van Musikverein in Wenen met het Musikverein Symphony Orchestra, waarbij hij het Pianoconcerto op. 33 van Dvorak uitvoert met dirigent Robert Zelzer.

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door technische organisatie Rivages du Monde.


Reisprogramma

Dag 1 – Amsterdam > Boekarest (Roemenie) > Giurgiu > Rousse (Bulgarije)
Vertrek vanuit Amsterdam met een lijnvlucht en aankomst in Boekarest. Transfer naar het centrum en bezoek aan de hoofdstad van Roemenië: het Revolutieplein en het Universiteitsplein, de triomfboog en het paleis van “Ceausescu” (buitenkant). Transfer naar Giurgiu en inscheping aan boord van M/S Amadeus Elegant. Welkomstcocktail en diner aan boord. ’s Avonds afvaart richting Rousse.

Dag 2 – Rousse (Bulgarije)
Na het ontbijt, vrije tijd voor een wandeling in Rousse met lunch aan boord of deelname aan de optionele excursie. Diner aan boord.


Excursies

Optionele excursies
Alle facultatieve excursies worden gegarandeerd vanaf 30 deelnemers. Ze kunnen gereserveerd worden voor vertrek of aan boord, behalve de excursie ‘De Parels van Boedapest’. Deze excursie dient vóór afvaart gereserveerd te worden, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

dag 2
1 Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is de voormalige hoofdstad van Bulgarije. Ontdek het Tsarevets fort. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het dorp Arbanassi, beroemd om zijn versierde kerken. Privéconcert met orthodoxe liturgische muziek in de kerk van Aartsengelen Michael en Gabriël.
duur: dagexcursie met lunch
prijs: € 95 p.p.

dag 3
2 Sofia
Ontdekking van Sofia, de levendige en kosmopolitische hoofdstad van Bulgarije. Wandeling langs de belangrijkste verkeersaders van het centrum en bezoek aan de Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in neobyzantijnse stijl en imposant met zijn gouden koepels. Het is één van de grootste orthodoxe kathedralen ter wereld en hét symbool van Sofia. Lunch in een restaurant. Bezoek aan het archeologisch museum dat opmerkelijke collecties herbergt, waaronder prachtige Thracische schatten.
duur: dagexcursie met lunch
prijs: € 95 p.p.


Accommodatie

Welkom aan boord van M/S AMADEUS ELEGANT****
M/S Amadeus Elegant is een heel comfortabel schip, een drijvend luxehotel om de Donau mee af te varen. De salons, de bar en het restaurant geven u een ruim zicht op de rivier. Het schip is bijzonder smaakvol ingericht en voorzien van gezellige ruimtes om ten volle van uw cruise te kunnen genieten.

MS Amadeus Elegant

MS Amadeus Elegant


Reisdata

Reisperiode: van 23 juli tot 3 augustus 2022
deze cruise is volgeboekt.
In 2023 komt deze cruise weer op ons programma. Binnenkort meer informatie.

Reisduur: 12 dagen / 11 nachten


Prijzen

Boek nu met een gerust hart!
Wordt de cruise door Rivages du Monde geannuleerd? Dan kunt u of omboeken naar een andere cruise/datum of u krijgt uw geld terug.
Wilt u zelf de cruise annuleren en u heeft via Rivages du Monde een verzekering afgesloten? Dan dekt deze verzekering de gevolgen van pandemieën (zoals Covid19).

  prijs p.p. bij 2-persoonsbezettingprijs p.p. bij alleengebruik
HaydndekComfort met niet
openend hoog venster (15 m2)
€2.940€4.645
StraussdekDeluxe met panoramische
schuiframen (15 m2)
€3.285€5.190
MozartdekDeluxe met panoramische
schuiframen (15 m2)
€3.470€5.485
MozartdekJunior Suite met panoramische
schuiframen (22 m2)
€3.880€6.130

Foto's en video


Corona

Belangrijke informatie omtrent de bescherming van de gezondheid van onze passagiers en onze bemanning. Klik hier


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.