Cruise over De Donau
Wenen, Boedapest en
de IJzeren Poort
van Boekarest tot München

Intro

De Donau, van Boekarest tot München
De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Hij is bijna 3000 km lang en doorkruist niet minder dan tien landen vooraleer hij via een uitgestrekte delta in de Zwarte Zee uitmondt. Deze fantastische tocht door Centraal-Europa is ook een tocht door de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar mengen. Van de Ottomaanse verovering in de 16e eeuw die eindigde aan de poorten van Wenen, tot de door de barok gesublimeerde contrareformatie, van de monumentale pracht van keizerin Maria Theresia tot het nationalistische pathos in de  sezessionskunst, alles lijkt in de grootse stroombedding te zijn uitgevonden. De muziek, de architectuur, de schilderkunst…tot de smaak van de koffiehuizen en van de gebakjes die ermee gepaard gaan. De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van.

Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag bijvoorbeeld rekenen op een gastspreker met een bijzondere kennis van de Europese geschiedenis en een gast met een bijzonder muzikaal talent. U kunt genieten van een zorgeloze reis.

Uw vaarroute

Uw vaarroute

De M/S Amadeus Silver II is een van de meest comfortabele en elegante schepen op de Donau. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel. Het schip heeft alles aan boord om er een onvergetelijke reis van te maken.

Prachtig verlicht Boedapest
Als er een stad is die beroemd staat om zijn verlichting, dan is het Boedapest wel. De stad schittert en fonkelt zodra de zon onder gaat. Wanneer uw schip de Hongaarse hoofdstad verlaat, wordt u allen aan dek uitgenodigd om de schoonheid van de verlichte monumenten te bewonderen. Laat u verrassen door het indrukwekkende Parlement, een historisch neogotisch juweel. Laat u verbluffen door de sprankelende Kettingbrug die sinds 1849 de twee steden Boeda en Pest met elkaar verbindt. Ook het kasteel van de Hongaarse koningen, het Vissersbastion en de Matthiaskerk op hun heuvel zullen u verrukken. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op beide oevers van de Donau. Deze nachtrondvaart zal u de parel van de Donau op zijn best laten zien. Een magisch en romantisch moment.

Boedapest

Boedapest

De betoverde vallei
Groene hellingen die loom langs de Donau liggen en zonovergoten wijngaarden op de heuvels: dit is het landschap van de Wachau, de meest betoverende riviervallei van Europa. Het Oostenrijkse wereldberoemde wijngebied werd in 2000 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De schoonheid van het landschap, dat al duizenden jaren manueel wordt bewerkt, en de kwaliteit van de witte wijnen worden alleen geëvenaard door de romantische charme van de steden en dorpen langs de oevers. Langs de Donau komt u de abdij van Melk tegen, een meesterwerk van barokke architectuur, de blauwe torens van Dürnstein en duizend andere culturele schatten, die al eeuwenlang bron van legendes zijn.

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door Rivages du Monde.


Reisprogramma

Dag 1 – Amsterdam > Boekarest > Giurgiu (Roemenie)
Vertrek vanuit Amsterdam met een lijnvlucht en aankomst in Boekarest (met of zonder tussenlanding). Als het uurschema van de vluchten het toelaat,
maken we een korte rondrit per bus door het centrum van de Roemeense hoofdstad. Vervolgens rijden we naar Giurgiu en stappen we aan boord van de Amadeus Silver II. We worden meteen getrakteerd op een welkomstdrankje gevolgd door een diner.

Dag 2 – Rousse (Bulgarije)
We meren aan in Roese. De stad was een van de belangrijkste steden van het Ottomaanse rijk. Vandaag is de stad vooral bekend om zijn prachtige gebouwen en u kunt er ook het geboortehuis van schrijver en Nobelprijswinnaar Elias Canetti vinden. We trekken vanuit Roese op dagexcursie naar Veliko Tarnovo, de hoofdstad van het tweede Bulgaarse rijk. De stad biedt nog steeds een middeleeuwse aanblik, met huizen die over de smalle straatjes heen lijken te hangen. We zien de paleizen van de vroegere Bulgaarse keizers en van het Patriarchaat, de Patriarchale kathedraal, en ook een aantal administratieve en residentiële gebouwen, omgeven door dikke muren. We genieten van een lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we het dorp Arbanassi, vermaard om zijn kerken en kloosters met unieke muurschilderingen en iconen. In de Kerk van de Aartsengelen Michaël en Gabriël genieten we van orthodoxe liturgische
muziek. We sluiten de avond af aan boord met een heerlijk diner.


Excursies

Optionele excursies
De facultatieve excursies kunnen voor het vertrek worden gereserveerd of aan boord worden aangekocht. Ze vinden slechts plaats als er minimaal 30 personen per excursie hebben ingetekend.

DAG 5: BELGRADO (SERVIË)
HET KONINKLIJK PALEIS IN BELGRADO EN HET TITOMUSEUM (HALVE DAG)
Het paleis van de Karadjordjevic-dynastie ligt in de chique wijk Dedinje en bestaat uit twee majestueuze gebouwen: het Koninklijk Paleis en het Witte Paleis. Bezoek van het Koninklijk Paleis met zijn marmeren interieur, bibliotheek, rijkelijk versierde salons en receptiezaal, en de Koninklijke Kapel. Bij het Museum van Joegoslavië bezoeken we als afsluiter van deze excursie het mausoleum van Tito, de vroegere president van het land.
Prijs per persoon: € 50.


Accommodatie

Welkom aan boord van M/S AMADEUS SILVER II
De M/S Amadeus Silver II is een van de meest comfortabele en elegante schepen op de Donau. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel. Het schip heeft alles aan boord om er een onvergetelijke reis van te maken.

MS Amadeus Elegant

MS Amadeus Silver II


Reisdata

Reisperiode: van 21 augustus tot en met 1 september 2023 volgeboekt
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten


Prijzen

prijs p.p. bij 2-persoonsbezettingprijs p.p. bij alleengebruik
HaydndekComfort met niet
openend hoog venster (16 m2)
€3.075€4.815
StraussdekDeluxe kajuit met venster (17,5 m2)€3.460€5.420
MozartdekDeluxe kajuit met venster (17,5 m2)€3.655€5.730
MozartdekJunior Suite met balkon (26,4 m2)€4.075€6.395

Foto's en video


Praktische informatie

Belangrijke informatie omtrent de bescherming van de gezondheid van onze passagiers en onze bemanning. Klik hier


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.