Oudejaarsreis Cyprus, het eiland van Aphrodite
Maak kennis met de legendarische Cypriotische cultuur en geniet van de excursies door prachtige natuur en idyllische dorpjes.

Intro

Cyprus is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee, na Sardinië en Sicilië. Het ligt ten zuidwesten van de Turkse Rivièra. Volgens de Griekse mythologie werd de godin Aphrodite hier ooit geboren uit het schuim van de zee. Cyprus is een onafhankelijke republiek en de belichaming van de mediterrane cultuur, uitstekende keuken en een zuidelijke levensstijl. Hier zijn slechts twee seizoenen: lente en zomer! Tijdens de jaarwisseling zijn er milde temperaturen – een zalig vooruitzicht voor heerlijk ontspannen dagen. In ons koude winterseizoen is het eiland gewikkeld in een groene deken met kabbelende beekjes die in de zomer opdrogen en weilanden die verdorren in de hete maanden. Ideaal voor een onvergetelijke jaarwisseling op het eiland van Aphrodite.

Lefkosia_Nicosia_Cyprus_Museum_Aphrodite-

Cyprus Museum, Lefkosia (Nicosia)

Tijdens deze reis maakt u kennis met de legendarische Cypriotische cultuur en maakt u excursies door prachtige natuur en idyllische dorpjes. Ervaar de hoofdstad Lefkosia (Nicosia) en het noorden van het eiland. Een feestelijk galadiner op oudejaarsavond neemt u mee naar het nieuwe jaar.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Vlucht naar Larnaka
Na aankomst op de luchthaven van Larnaka wordt u verwelkomd door de lokale gids. Transfer naar het 4-sterren Hotel Atlantica Miramare Beach in Lemesos (Limassol), ca. 55 km vanaf de luchthaven. De locatie van dit uitstekende comforthotel is ideaal – het ligt direct aan het strand. Diner, overnachting en ontbijt.

Hotel-Atlantica-Miramare-Beach

Hotel Atlantica Miramare Beach

Dag 2. Bezoek Lemesos en Omodos (wijngebied), incl. lunch in een taverne
Na het ontbijt bezoekt u de levendige oude binnenstad van Lemesos (Limassol). We maken een wandeling over de oude, geplaveide straten, langs vele historische gebouwen en over het middeleeuwse marktplein. Aan de oudehaven staat het kasteel waar Richard Leeuwenhart zou zijn getrouwd met zijn Berengaria van Navarra. Dankzij de rijke geschiedenis biedt de kosmopolitische metropool vele culturele attracties. Maar er is ook iets compleet nieuws te zien: “Limassol Marina” is de nieuwe jachthaven, grenst direct aan het stadscentrum en is een attractie voor zowel bezoekers als de lokale bevolking. Vervolgens rijden we naar het bergdorp Omodos. De ongeveer 300 inwoners leven voornamelijk van de wijn- en fruitteelt van de omliggende wijn- en boomgaarden. Het kleine wijndorp heeft tal van ambachtelijke winkels. Bewonder de oudste wijnpers van Cyprus, die ongeveer 500 jaar oud is. Omodos is nog steeds beroemd om zijn borduurwerk, dat door oudere vrouwen wordt gemaakt als doily of tafelkleden in nauwgezet handwerk. Het prachtige dorpsplein nodigt u uit om te blijven hangen en voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in kunstgeschiedenis biedt het klooster een aantal interessante overblijfselen. Het klooster dateert uit 327 en werd herbouwd in de 19e eeuw. Struin door de prachtige straten van Omodos en geniet van de rustige idylle van het dorp. Trouwens: In de Cypriotische taal staat het woord “modos” voor “leave your time”. In een gezellige taverne gebruiken we de lunch, een meze. Een meze is het meest gevarieerde wat de cypriotische keuken te bieden heeft. Het staat synoniem voor een tafel vol kleurrijke warme, koude en smaakvolle lekkernijen. Het eten is uitstekend, de wijnen zijn heerlijk en de sfeer is onvergetelijk. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

Optionele excursies:


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 27 december 2022 tot en met 3 januari 2023
op basis van het aantal personen heeft deze reis een gegarandeerd vertrek

eenpersoonskamers op aavraag

Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €1.495 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €195 – op aanvraag

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Corona

Per bestemming gelden verschillende maatregelen met betrekking tot Covid-19. In steeds meer landen geldt inmiddels een 2G-beleid. Dit betekent dat u volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn. Ook geldt in sommige landen een beperkte geldigheidsduur voor het vaccin.

Bij het 2G-beleid moet u beschikken over:
1. Een geldig vaccinatiebewijs, of
2. Een geldig herstelbewijs

In sommige gevallen dient u daarnaast ook een negatieve PCR-test te tonen, niet ouder dan 24, 48 of 72 uur. Dit verschilt per bestemming.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.