Cruise Parels van Rusland
van Sint-Petersburg tot Moskou
Tijdens deze cruise vaart u van Sint-Petersburg naar Moskou, van de Wolga naar de Neva.
Welkom aan boord!

Intro

Om Moskou met Sint-Petersburg te verbinden, had Peter de Grote het visionaire project om een waterweg aan te leggen, dat uiteindelijk pas in 1937 werd voltooid. Het is op deze koninklijke slagader, doorheen de onmetelijkheid van het Russische grondgebied, dat deze fabel- achtige reis u meeneemt. U ontdekt Moskou, gebouwd rond de gigantische rode muren en de 19 torens van het Kremlin en Sint-Petersburg, een klassieke stad, gebouwd in de 18e eeuw, waarvan de grachten, bruggen en paleizen een architectonische eenheid van indrukwekkende schoonheid vormen. Tussen deze twee hoofdsteden vaart u van de Wolga naar de Neva, waarbij u de grote meren van Karelië passeert en heel Rusland doorkruist. Deze historische route van de tsaren dringt door tot in het hart van de Russische ziel, gevormd door de orthodoxie, de gouden koepels en de fascinerende landschappen die zich uitstrekken tot in het oneindige.

In het moderne comfort van de Kandinsky Prestige en Ivan Bounine Prestige schepen, die een einde maken aan de oude generatie schepen die nog steeds veel gebruikt worden in Rusland, ontdekt u alle aspecten van de Russische cultuur tijdens het varen: taallessen Russisch, een koor om populaire deuntjes mee te zingen, avonden met Russische folklore, interessante lezingen door onze gastspreker, een wodka proeverij en een Russische theeceremonie in de Samovar. En om geen tijd te verliezen in Moskou en Sint-Petersburg, organiseert All Ways Cruises lunches in de stad. In Mandroga geniet u van een openlucht picknick bestaande uit “chachliks” spiesen (als het weer het toelaat).

Vaarroute cruise Parels van Rusland

Vaarroute cruise Parels van Rusland

 

Troeven van uw cruise:

 • 8 Unesco werelderfgoed bezienswaardigheden: het Kremlin, het Rode Plein en het Novodevitsj-klooster in Moskou; het eiland Kiji; het historisch centrum, de Peter en Paulus vesting, het Hermitage museum, het paleis en de tuinen van Peterhof in Sint-Petersburg.
 • Water, thee, koffie en wijn inbegrepen tijdens alle maaltijden aan boord

 

SINT-PETERSBURG
Drie volle dagen zijn gewijd aan het bezoek van Sint-Petersburg. Met het Hermitage en zijn rijke collecties, het Mariinsky Theater, de Petrus en Paulusvesting en de Kathedraal van de Heilige Verlosser met zijn kleurrijke uivormige koepels ontdekt u alle monumenten van de hoofdstad van de tsaren die u moet gezien hebben. En om de sfeer van de stad te voelen, kunt u vrij wandelen, flaneren langs het  majestueuze  Nevski  Prospekt,  de prachtige gevels van paleizen en kerken bewonderen of wandelen langs de romantische grachten: gratis shuttles brengen u terug naar uw schip.

Bezoek aan het Peterhof
Dit is hét paleis van alle superlatieven, één van de mooiste in Rusland. Het Peterhof, gebouwd in 1723 in opdracht van Peter de Grote, bestaat uit een complex van paleizen en tuinen dat tot 1917 de zomerresidentie van de tsaren was. Het “Russische Versailles”, Unesco werelderfgoed, werd in 1918 omgevormd tot een museum. De restauratie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. U zult de 268 m lange majestueuze gevel van het Grote Paleis, het belangrijkste fonteinencomplex ter wereld en de Franse tuinen die het omringen ongetwijfeld enorm bewonderen.
Dit is werkelijk een spectaculair bezoek!

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door technische organisatie All Ways Cruises.


Reisprogramma

Dag 1 : AMSTERDAM – SINT-PETERSBURG
Vertrek naar St-Petersburg met een lijnvlucht (met of zonder tussenlanding). Aankomst op de luchthaven, transfer en inscheping aan boord. Traditionele ‘brood en zout ceremonie’ (behalve bij late aankomst). Diner aan boord.

Dag 2 : SINT-PETERSBURG
Panoramische stadsrondrit. De route voert u langs de Nevski Prospekt en de vele winkels, het Paleisplein, de Admiraliteit en de Kathedraal van de Heilige Nicolaas. Bezoek aan de Petrus en Paulusvesting met in de kathedraal de grafstenen van de Romanov Tsaren. In de namiddag vrije tijd of deelname aan optionele excursies. Gratis pendeldienst naar het schip in de namiddag. Lunch in de stad en diner aan boord.


Excursies

U kunt voor deze cruise een aantal optionele excursies boeken:


Accommodatie

M/S KANDINSKY PRESTIGE ****
De Kandinsky Prestige is volledig gerenoveerd om een superieure en moderne standaard te bieden en Moskou te verbinden met Sint-Petersburg. Moderne apparatuur, verfijnd interieur, vergrote gemeenschappelijke ruimtes, verminderde passagierscapaciteit, zij inaugureren een nieuwe generatie Russische schepen.

Het schip beschikt over een zonnedek om het landschap te bewonderen, een bibliotheek, een auditorium en een vergaderzaal en twee panoramabars. Er is ook van een winkel, een wasserette en een scheepsarts (betaalde diensten) aan boord. Russische taallessen of zanglessen, lezingen en een muzikaal ensemble na het diner zullen uw dagen en avonden aan boord levendig maken.


Reisdata

Reisperiode: van 13 tot en met 23 augustus 2022
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten


Prijzen

Veeg naar rechts voor meer informatie
dekcabineprijs p.p. o.b.v. 2 personenprijs p.p. alleengaanden
SloependekJunior Suite met venster 18m2 (TB)€3.335€ 5.430
SloependekAlleengaande kajuit met venster 7 m2 (EB)n.v.t.€ 3.075
SuperiordekJunior Suite met venster 18m2 (TB)€ 3.120€ 5.080
SuperiordekAlleengaande kajuit met venster 7 m2 (EB)n.v.t.€ 3.075
SuperiordekComfort Kajuit met venster 9 m2 (NB)€ 2.740€ 4.450
HoofddekComfort Kajuit met venster 9 m2 (NB)€ 2.590€ 4.210
NB= 2 niet-aansluitende bedden
TB= 2 aansluitende bedden
EB=1-persoonsbed

Foto's en video


Corona

Samen met All Ways Cruises volgt metplusopreis volgt de situatie rondom Covid-19 op de voet. Voor elke cruise wordt een gedetailleerd protocol opgesteld, welke de veiligheid en de gezondheid van onze passagiers tijdens hun cruise absoluut kunnen waarborgen.


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.