Cruise Kroatië per jacht
Qua bestemming is deze cruise een echte topper! Kroatie heeft in de eerste plaats natuurlijk prachtige kusten met kristalhelder blauw zeewater, en talloze mooie eilanden in de Adriatische Zee.

Intro

Kroatië strekt zich uit langs een dunne strook kust die al haar schoonheid onthult als ze wordt benaderd vanuit de zee. Het land vormt een fascinerende overgang tussen Midden-Europa en het Middellandse Zeegebied, een kruispunt van culturen en invloeden. Kelten, Grieken, Romeinen, Venetianen, Ottomanen, Fransen en Oostenrijkers hebben hier hun stempel gedrukt. Maar Kroatië heeft ook een prachtige kust, adembenemende zonsondergangen en duizenden eilanden en eilandjes. U zult nooit de aankomst in al deze «parels van de Adriatische Zee» vergeten aan boord van het charmante jacht M/Y Adriatic Blue: de muren van Split, de talrijke kerktorens, de ydillische kreken en de hooggelegen pittoreske dorpen…

Maar Kroatië is ook rijk aan een grote verscheidenheid: op korte tijd gaat u van de zee naar de bergen, van Diocletianus naar Napoleon, van steile fjorden naar prachtige stranden en zoveel meer. Tijdens deze intieme cruise zal u het eiland Mljet ontdekken, één van de zonnigste eilanden van de Adriatische Zee. Het natuurlijke erfgoed is bijzonder goed bewaard gebleven: meren, natuurlijke havens, drinkwaterbronnen, een rotsachtige en steile kustlijn, bossen van steeneiken en witte dennen, kristalheldere zee … Natuurliefhebbers zullen ook blij zijn met de ontdekking van de Plitvice Meren met haar 92 watervallen en de vele kliffen die zich in een kobaltblauwe zee storten. Bezoek van paleizen en kloosters, zonnebaden op het dek, duiken in de Adriatische wateren, flaneren op de marmeren kasseien van Split, wandelen langs de stadsmuren met zicht op de glinsterende zee, de keuze is aan u!

Het eiland RabMaar Kroatie beschikt ook over een zeer diverse natuurpracht: in korte tijd gaat u van de zee naar de bergen en van de steile fjorden tot de stranden op de vele paradijselijke eilanden. Tijdens deze ontspannen cruise kunt u in alle rust en vrijheid kiezen voor een wandeling langs de stadsomwallingen van Dubrovnik, u laten bekoren door de prachtige Baai van Kotor of genieten bij zonsondergang vanaf het dek van uw gezellige schip, bezoek de vele paleizen en kloosters, neem een duik in het azuurblauwe water of flaneer door de met marmer geplaveide straatjes in Split. De keuze is aan u!

DE BRUG VAN MOSTAR
De Oude Brug van Mostar draagt de hele geschiedenis van de Balkan. Deze brug werd gebouwd in 1565 en doorstond eeuwenlang vele conflicten, behalve het laatste. In 1993 kwam het tot een conflict tussen Kroaten en Bosniërs in Mostar waarbij de brug werd vernietigd. De heropbouw van de stenen brug nam een aanvang in 2001 onder supervisie van Unesco en werd in 2004 feestelijk heropend. De brug wordt sinds de oorlog vaak gezien als een symbolische verbintenis tussen de katholieke Kroaten, de Bosnische moslims en de oostersorthodoxe Serviërs en is daarmee ook een symbool voor de eenheid van het land. De brug en zijn omgeving werden in 2005 door Unesco geklasseerd.

KRISTALHELDER WATER
Om het beste uit uw cruise te halen, is de M/Y Adriatic Blue uitgerust met een achterste ponton, vlak boven de zeespiegel, en twee ladders voor een gemakkelijke toegang tot de zee. Uw schip stopt in afgelegen baaien in het hart van een uitzonderlijke natuur, zodat u in smaragdkleurige wateren kunt duiken, zwemmen en zonnebaden en dat alles in een intieme en gemoedelijke sfeer.

Vaarroute cruise Kroatië

Vaarroute cruise Kroatië

 • Rondleidingen naar Krk, Zadar, Sibenik, Trogir, Split, Dubrovnik en excursies naar Plitvice National Park en Mostar
 • Ontdekking van de eilanden Korcula, Rab en Mljet
 • Een modern en intiem jacht

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door All Ways Cruises


Reisprogramma

Dag 1 – Amsterdam > Dubrovnik (Kroatië)
Lijnvlucht uit Amsterdam met bestemming Dubrovnik. Onthaal op de luchthaven en transfer naar de haven van Dubrovnik. Inscheping aan boord van de M/Y Adriatic Blue en welkomstdiner.

Dag 2 – Dubrovnik > Mljet
In de voormiddag bezoek aan Dubrovnik. Omringd door hoge stadsomwallingen met uitzicht op de Adriatische Zee, wordt Dubrovnik, het voormalige Ragusa, beschouwd als één van de juwelen van het werelderfgoed. Opgericht door de Grieken van Epidaurus, werd het al in de 7e eeuw bewoond door Slavische stammen, onder de bescherming van Byzantium. Stilaan werpt ze het juk van de Venetiaanse overheersing af en wordt in 1358 uitgeroepen tot Republiek. Meer dan drie eeuwen lang regeerde de Republiek Dubrovnik over de Adriatische handel. Edele families en kooplieden bouwden prachtige paleizen, de stad werd verrijkt
met kerken en kloosters. In de 17e eeuw werd de stad verwoest door een zeer zware aardbeving. De stad is herbouwd in pure barokke stijl en biedt nu vele paleizen, pleinen, kerken en patriciërshuizen die bijdragen aan haar pracht en praal. Rondleiding door de oude stad, langs het Franciscaner klooster en haar romaanse kloostergang, het paleis van de rector, ooit de zetel van de Republiek Dubrovnik, de barokke kathedraal met een polyptiek van Titiaan, evenals gouden en zilveren reliekschrijnen. Terug aan boord voor de lunch en afvaart naar Mljet. Vrij avondmaal.


Excursies


Accommodatie

Uw schip: M/Y ADRIATIC BLUE***** – Modern en elegant

MY Adriatic Blue

Uw luxe jacht MY Adriatic Blue


Reisdata

Reisperiode: van 22 tot en met 31 juli 2021
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten


Prijzen

Veeg naar rechts voor meer informatie
KajuitenDekkenprijs p.p. o.b.v. 2 personenprijs alleengaanden
2-persoons kajuit 15 m2Hoofddek€2.900€4.800
2-persoons kajuit 12 m2Bovendek€3.120€5.020
2-persoons kajuit 24 m2Panoramadek€3.320n.v.t.
2-persoons kajuit 16 m2Zonnedek€3.420n.v.t.

Foto's en video


Corona

Samen met All Ways Cruises volgt metplusopreis volgt de situatie rondom Covid-19 op de voet. Voor elke cruise wordt een gedetailleerd protocol opgesteld, welke de veiligheid en de gezondheid van onze passagiers tijdens hun cruise absoluut kunnen waarborgen.


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.