Cruise IJsland
met de World Explorer
Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt IJsland een van de spectaculairste landschappen op aarde.

Intro

IJsland, land van vuur. Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt het een van de spectaculairste landschappen op aarde. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen zijn vaak alleen per boot bereikbaar en vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen. Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in prachtig blauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik. De IJslandse natuur is overweldigend, maar dat is lang niet de enige troef van het eiland! We treden namelijk in de voetsporen van de Vikings die het eiland koloniseerden en herbeleven de legenden en middeleeuwse avonturen van de beroemde IJslandse sagen. Overal komen we authentieke, bontgekleurde vissershuisjes tegen en de gastvrije bewoners van dit eiland met zijn rijke geschiedenis, dat trots is op zijn onafhankelijkheid.

Vaarroute cruise IJsland

Vaarroute cruise IJsland

Pluspunten van uw cruise:

 • volledige ontdekking van IJsland met zeven aanleghavens
 • volledige dag bezoek aan de hoofdstad Reykjavik
 • passage  Poolcirkel
 • uitzonderlijke diversiteit aan landschappen tussen fjorden, gletsjers, geisers en vulkanen

Samen met onze technische reisorganisatie All Ways Cruises,  hebben wij een sterke visie en eigen principes waar wij trouw aan blijven: passagiers de mogelijkheid bieden om op kleine schepen échte reiservaringen te beleven met Nederlandstalige begeleiding en experts van topniveau. Omdat we gebruik maken van kleinere schepen, kunnen we ook unieke vaarroutes aanbieden, langs zeeën of rivieren die door de grote cruiseschepen niet kunnen worden aangedaan. We stellen u dan ook met trots onze cruises IJsland en Scandinavische hoofdsteden voor 2021 voor, op het prachtige expeditie cruiseschip World Explorer. Dit luxueuze schip is modern, ecologisch, maar bovenal heel erg aangenaam om op te vertoeven en zet onze passagiers aan tot “varen, beleven en dromen”.

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door All Ways Cruises


Reisprogramma

Dag 1 • Amsterdam > Reykjavik (IJsland)
Vertrek met  een  charter-  of  lijnvlucht  naar Reykjavik. Transfer bij aankomst en inscheping aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

Dag 2 • Reykjavik
Reykjavik, letterlijk ‘Rookbaai’, werd zo genoemd in 874 door de eerste Scandinavische kolonist, Ingolfur Arnarson. Hij liet zich daarbij  inspire-  ren door de opstijgende stoom uit de warmwa- terbronnen. In de hoofdstad van IJsland woont bijna 70% van de bevolking. Leuk weetje: het is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Ondanks haar late ontwikkeling in de 19e eeuw telt de stad geen oude gebouwen, maar mooie wel gekleurde huizen die een ongelofelijke charme uitstralen. Het is een stad op mensenmaat, waar het heerlijk kuieren is. Reykjavik is ook de toegangspoort tot de Golden Circle, die drie prachtige natuurlijke trekpleisters omvat: de waterval van Gullfoss, de thermische bronnen rond Geysir en Thingvellir, de vallei van het parlement. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.


Excursies

U kunt voor deze cruise een aantal optionele excursies boeken:


Accommodatie

Welkom op de World Explorer!
Een schip op mensenmaat … Luxueus, modern, ecologisch en gezellig 

De World Explorer, varen, te beleven en te dromen

De World Explorer, varen, beleven en dromen


Reisdata

Reisperiode: van 5 tot en met 13 juli 2021
Reisduur: 9 dagen/8 nachten


Prijzen

Veeg naar rechts voor meer informatie
CATEGORIEKAJUITENDEKBEZETTINGPRIJS PER PERSOON
1Expedition kajuit met raam32€4.025
2Deluxe kajuit met panoramisch uitzicht52€4.515
3Deluxe kajuit met panoramisch uitzicht62€5.255
4Deluxe kajuit met balkon52€6.240
5Deluxe kajuit met balkon62€6.730
6Junior Suite met balkon62€6.975
7Navigator Suite met terras5 en 62€7.960
8VIP Suite met terras52€8.945
9Explorer Suite met terras5 en 62€9.435

Foto's en video

 


Corona

Samen met All Ways Cruises volgt metplusopreis volgt de situatie rondom Covid-19 op de voet. Voor elke cruise wordt een gedetailleerd protocol opgesteld, welke de veiligheid en de gezondheid van onze passagiers tijdens hun cruise absoluut kunnen waarborgen.


  Contactformulier

  De heerMevrouw

  Stel hier uw vraag

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.