Ontdekking van de Donaudelta per cruise
Welkom aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Silver II voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee.

Intro

IJzeren Poort-passage tot aan de Zwarte Zee
Welkom aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Silver II voor een unieke cruise door maar liefst 8 landen over de Donau tot aan de Zwarte Zee. Uw hotelschip is exclusief gereserveerd voor Nederlandse passagiers van Friendship Cruises, met uw eigen cruiseleaders en Nederlandse boordtaal. Geniet van de uitzichten langs ‘der schönen blauen Donau’ vanuit de panoramasalon of vanuit uw comfortabele kamer van 16 m² tot maar liefst 26 m². U vaart vanaf Passau langs de indrukwekkende steden Wenen, Boedapest en Belgrado tot aan KM 0, waar de Donau uitmondt in de Zwarte Zee. Vervolgens geniet u van de schitterende panorama’s tijdens de doortocht door de IJzeren Poort, het gebied waar de Donau de Karpaten en de uitlopers van het Balkangebergte doorstroomt. Deze veelzijdige cruise is een mooie combinatie van indrukwekkende culturele steden, waaronder maar liefst 4 hoofdsteden, en een schitterende natuur.

Donau Delta

Donau Delta

U vertrekt comfortabel per Comfort Class touringcar vanuit Veenendaal naar Passau, waarbij u op de heenreis een overnachting maakt in Zuid-Duitsland.

• Nederlandse boordtaal
• Eigen cruiseleaders
• Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises en Plus passagiers!
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Deze cruise wordt georganiseerd en uitgevoerd door Friendship Cruises


Reisprogramma

Dag 1: Nederland – Zuid-Duitsland
Dag 2: Zuid-Duitsland – Passau – Wenen
Dag 3: Wenen – Esztergom
Dag 4: Esztergom – Boedapest – Belgrado
Dag 5: Belgrado – Vidin
Dag 6: Vidin – Oltenita
Dag 7: Oltenita – Fetesti – St. George
Dag 8: St. George – Hirsova
Dag 9: Hirsova – Fetesti – Roussé
Dag 10: Roussé – Svishtov – Novi Sad
Dag 11: Cruisedag; Passage van de IJzeren Poort
Dag 12: Novi Sad – Vukovar – Mohacs
Dag 13: Mohacs – Kalocsa – Boedapest
Dag 14: Boedapest – Bratislava
Dag 15: Bratislava – Dürnstein
Dag 16: Dürnstein – Emmersdorf – Passau
Dag 17: Passau – Nederland


Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.


Accommodatie

Hotelschip Amadeus Silver II*****
Hotelschip Amadeus Silver II behoort tot de allermooiste hotelschepen van Europa! Het is een uniek schip met de classificatie 5-sterren luxe. De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines zorgen ervoor dat het u aan boord van dit luxe hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het genieten. De prachtige panorama’s glijden aan u voorbij. In het luxe restaurant van riviercruiseschip Amadeus Silver II worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Dat wordt vorstelijk genieten!


Reisdata

Reisperiode: van 3 tot en met 19 oktober 2021
Reisduur: 17 dagen/16 nachten


Prijzen

De basisreissom is €2.598 per persoon en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy, Haydndek.


Foto's en video


Corona

1. Wij werken deze zomer met een inschepingsprocedure welke bestaat uit twee mogelijkheden:
a. Het kunnen aantonen van een negatieve PCR-test
b. Het kunnen aantonen van volledige vaccinatie (dan is een test dus niet nodig)
2. We gaan op reis volgens de dan geldende RIVM Maatregelen en zorgen op die manier altijd voor een veilige en vertrouwde omgeving voor u. Ontspannen genieten tijdens uw luxe vaarvakantie, daar gaat het om! 50 jaar ervaring met riviercruises leert ons hoe we moeten omgaan met de coronamaatregelen. Veel (on)zichtbare maatregelen zijn door ons doorgevoerd:
– Bij terugkomst aan boord handen desinfecteren
– Meerdere keren per dag worden alle openbare ruimtes (incl. trap- en armleuningen, deurkrukken, liften etc.) gedesinfecteerd
– De badkamer in uw kamer wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd door dezelfde medewerker
– Terwijl u aan boord gaat en welkom wordt geheten bij de receptie, wordt uw koffer gedesinfecteerd en naar uw kamer gebracht
– De sleuteloverhandiging bij de receptie is coronaproof
– De bestelde drankjes worden door de kelner persoonlijk bij u aan tafel geserveerd
– Dagelijks wordt uw lichaamstemperatuur gescand
3. Boek zonder zorgen: bij annulering door Friendship Cruises van uw cruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug! Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.


    Contactformulier

    De heerMevrouw

    Stel hier uw vraag

    *verplichte velden


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.