Griekenland: Athene en Arachova
vlieg- excursie reis
vol cultuur, natuur en historie

Intro

Athene is de hoofdstad, de grootste stad van Griekenland en één van de grootste steden van Europa.  Het is de stad van de Olympische Spelen, de stad van wereldberoemde artiesten, cultureel knooppunt met festivals, een wetenschappelijk centrum met talloze musea met unieke vondsten en tentoonstellingen. Athene is de bakermat van de westerse beschaving en dat is in de hele stad zichtbaar. Een moderne stad, maar op bijna elke straathoek komt u wel een eeuwenoude ruïne tegen. De stad staat vol mooie bezienswaardigheden en lijkt eigenlijk een openluchtmuseum. Nadat we de hoogtepunten van de klassieke stad Athene hebben ontdekt rijden we via een prachtige route naar onze volgende bestemming Arachova, gelegen bij de berg Parnassos.

zicht over Atnene

zicht over Athene

Arachova is een bergstadje op een hoogte van circa 950 meter. Een traditioneel dorp, bekend als winterbestemming maar ook een geweldige unieke bestemming voor de rest van het jaar. Maak kennis met het prachtige landschap, de rijke historie en ontdek de lokale specialiteiten in een van de talrijke traditionele tavernes. Daarnaast is Arachova een prachtige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. We zien de ruïnes van Delphi, het Klooster van Osios Loukas en Galaxidi, een gezellig en fraai havenplaatsje aan de Golf van Korinthe.

Een zonnige combinatie van historie, prachtige landschappen, wandelingen en heerlijke Griekse specialiteiten.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1. Heenvlucht
U wordt op de luchthaven verwelkomt door uw reisleid(st)er, gezamenlijk vliegen we naar Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Athene volgt de transfer (ca. 1 uur) naar het centraal gelegen hotel in het centrum, hotel Brown Acropol (of gelijkwaardig), 3 nachten. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de middag/avond ter vrije besteding. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag  2. Athene
Na het ontbijt staat de dag in het teken van het verkennen van Athene. We worden bij het hotel opgehaald door een lokale Nederlandstalige gids en gaan te voet op pad (excursieduur: ca. 6 uur).  Het leuke van Athene is dat bijna alle bezienswaardigheden en historische monumenten op een betrekkelijke kleine afstand van elkaar staan: de Akropolis met het Parthenon, het Theater van Herodes Atticus, de traditionele wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de Oude Markt en het Romeinse forum. Uiteraard zijn er tussendoor rustmomenten voor koffie en/of lunch. Aan het Syntagmaplein, het kloppende hart van Athene, ligt het Griekse parlement en is het dé plek waar Atheners komen protesteren. Ooit was het parlement een koninklijk paleis. We gaan de indrukwekkende wissel van de wacht bewonderen die elk uur voor het graf van de onbekende soldaat plaatsvindt. Het graf wordt namelijk bewaakt door zogenaamde Evzonen, traditioneel geklede militairen. Bij het plein ligt ook één van de grootste metrohaltes: Syntagma. Syntagma is echter meer dan een metrohalte alleen. Hier kunt u oud-Griekse overblijfselen bewonderen, Een museum-metrohalte dus!  We lopen door Anafiotika, waar u het gevoel zult hebben alsof u op één van de Cycladen eilanden bent. De smalle straatjes met pittoreske huizen gelegen aan de voet van de Akropolis heuvel. De Akropolis is een tafelberg van 156 meter hoog die boven de stad uittorent, zichtbaar waar u zich ook bevindt in Athene. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en het symbool van Griekenland. Om de Akropolis te bereiken maken we een mooie wandeling tussen de olijfbomen. Eenmaal boven krijgt u als beloning een prachtig uitzicht over de hele stad. De Plaka/Monastiraki is de gezellige buurt rond de Akropolis waar u heerlijk kunt rondlopen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Diner, overnachting en ontbijt.


Excursies

U kunt 2 optionele excursies boeken:


Accommodatie

U verblijft in de volgende hotels:


Reisdata

Reisperiodes:
van 11 tot en met 18 oktober 2023
van 20 tot en met 27 februari 2024

Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €1.875 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik: €335

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.