Annecy
het Venetië van Frankrijk
Haute Savoie

Intro

Een afwisselende excursiereis door Frankrijk. We beginnen in de voormalige regio Lotharingen en rijden vervolgens door naar de hoofdstad van de Bourgondische wijnen, Beaune. Hier bezoeken we onder andere het Hospices de Beaune, een middeleeuwse ziekenhuisstichting en één van Frankrijks meest historische prestigieuze monumenten. In het departement Haute-Savoie verblijven we in Annecy, gelegen aan het gelijknamige meer op een hoogte van 446 meter. Waarom Annecy ook wel bekend staat als “Het Venetië van Frankrijk” zult u tijdens deze reis zelf kunnen ervaren. Vanuit Chamonix maken we een bijzondere treinrit met de Mont-Blanc Express naar het Zwitserse Martigny. Hellingen worden afgewisseld door glooiende groene weiden en fabelachtige bruggen overspannen diepe kloven. We gaan genieten van de natuur in “Portes du Soleil” en eindigen in Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas.

Annecy

Annecy

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.  


Reisprogramma

Dag 1. Heenreis  Allain
Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we in een comfortabele touringcar via Luxemburg naar ons overnachtingshotel in Allain. Het hotel is gelegen op het platteland in de voormalige regio Lotharingen, dat nu onderdeel uitmaakt van de regio Grand-Est. Diner, overnachting en ontbijt (Hotel La Haie des Vignes *** of gelijkwaardig)

Dag 2. Allain – Beaune
Na het ontbijt verlaten we Allain en gaan we op weg naar Beaune, een stad in de heuvels van het departement Côte-d’Or. De oude, ommuurde, stad wordt door velen beschouwd als de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. De nederzetting Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als een armenhospitaal. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door l’Hôtel Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en traditionele winkeltjes. Nadat we hebben ingecheckt in het hotel, gelegen op 500 meter van het historische centrum, maken we een stadswandeling o.l.v. een lokale gids en brengen we een bezoek aan l’Hôtel Dieu. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.  Diner*, overnachting en ontbijt (Hotel Ibis Beaune Centre*** of gelijkwaardig).


Excursies

U kunt boeken voor 1 optionele excursie: een boottocht over het meer van Annecy:


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 2 tot en met 9 juli 2023

Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €1.599 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €305  op aanvraag

minimaal aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.