Wandelen door het groene hart van Andalusië
Een combi van natuur, cultuur, zon en zee met prachtige wandelingen

Intro

Spanje is een land waar ontzettend veel gewandeld wordt. Niet zo gek, want het land beschikt over prachtige natuurgebieden. We maken onder begeleiding van een ervaren lokale Nederlandstalige wandelgids ontspannen wandelingen door het groene hart van Andalusië in de Nationale Parken El Torcal de Antequera, Sierra de Grazalema en El Caminito del Rey. Het programma wordt afgewisseld met een rondleiding door Ronda, de grootste ‘witte stad’ van Spanje en een verblijf in Mijas, een parel in de bergen en bekend om de unieke ezel-taxi’s.

Caminito del Rey

Caminito del Rey

De wandelroutes zijn toegankelijk en vallen onder de categorie makkelijk tot medium en gaan over landwegen/bergpaden. Mocht u een keer niet willen meewandelen dan kunt u ervoor kiezen om of in het hotel te blijven of bij de bus te blijven om de wandelaars bij het eindpunt weer te ontmoeten.

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Mondial Tours Nederland BV.


Reisprogramma

Dag 1.  Heenreis –  Málaga – Antequera
We vliegen naar Málaga en maken aansluitend onder leiding van een lokale Nederlandstalige gids een stadstour. We brengen een bezoek aan het Gibralfaro kasteel en de imposante Kathedraal. Het Gibralfaro kasteel ligt naast het Alcazaba, een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt, op de gelijknamige Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Beiden typische bezienswaardigheden in Málaga uit de Moorse tijd. Daarna rijden we naar ons hotel in Antequera, 47 km ten noorden van Málaga aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Galizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad wordt gedomineerd door het grote Moorse fort op de top van een kleine heuvel. De stad zelf bestaat uit een wirwar van straatjes met voornamelijk witte gebouwen. Het zorgt ervoor dat Antequera zijn middeleeuwse uitstraling heeft weten te behouden. Diner, overnachting en ontbijt (hotel Los Domenes*** of gelijkwaardig, 2 nachten).


Excursies


Accommodatie


Reisdata

Reisperiode: van 24 tot en met 31 oktober 2023
Reisduur: 8 dagen/7 nachten


Prijzen

Reissom: €1.695 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €270

Min. aantal deelnemers: 20


Foto's en video


Praktische informatie

Wijs op reis
Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan. Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.
Tevens adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.

Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl


  Reis boeken

  Gegevens hoofdboeker

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 1

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 2

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 3

  De heerMevrouw

  Gegevens medereiziger 4

  De heerMevrouw

  *verplichte velden


  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.